Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

La Fundació Trinijove gestionarà un centre de gestió de residus tecnològics

Posted on 09/07/2018
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Foto de la inauguració del centre gestor de residus tecnològics
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va participar en la inauguració del centre gestor de residus tecnològics, for Fundació Trinijove. 2018. Licence: Tots els drets reservats

La Fundació Trinijove, que compta amb un Punt TIC - Òmnia, va inaugurar el 27 de juny un centre gestor de residus tecnològics al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, Barcelona. Serà un servei de reciclatge d’ordinadors, tauletes i telèfons mòbils i oferirà formació professional i llocs de treball a joves de l'entitat.

El centre està situat en una nau propietat de l'Ajuntament de Barcelona. Era una antiga fàbrica modernista, que ha estat rehabilitada per fomentar l’economia social i verda. La meitat de l’espai es destinarà a l’àrea de gestió de residus tecnològics, i l’altra meitat a l’àrea de formació. Les obres de rehabilitació les ha fet l'empresa d’inserció laboral de la Fundació Trinijove, que serà també l'entitat que gestionarà el centre de residus tecnològics.

L'objectiu és generar llocs de feina per a més d’una desena de joves en risc d’exclusió social en l’àmbit del reciclatge i la reutilització de telèfons mòbils, tauletes i ordinadors. També s'hi obrirà un punt de venda de material de segona mà, per tal de garantir la sostenibilitat del projecte.

A més, s'hi oferirà formació per millorar l’ocupabilitat de més d’un centenar de persones al mes, especialment joves i altres col·lectius vulnerables derivats dels Serveis Socials del Districte de Sant Martí. De fet, ja s'hi han iniciat dues formacions, una de manteniment, optimització i implementació d’equips informàtics i una altra de gestió de residus urbans i industrials, ambdues subvencionades pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Etiquetes:

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.