Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

AMIT-CAT busca dones estudiants i professionals per difondre les STEM als instituts

Posted on 01/06/2018
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Informació sobre el projecte "STEM AMB TU" d'AMIT-CAT
"STEM AMB TU" vol donar visibilitat a les dones científiques i tecnòlogues i els biaixos de gènere, i promocionar les STEM, for AMIT-CAT. Licence: Tots els drets reservats

L'objectiu és que esdevinguin ambaixadores del projecte "STEM AMB TU", que pretén fomentar les vocacions en ciències, tecnologia, enginyeries i matemàtiques (STEM), tot integrant la dimensió de gènere. Faran xerrades divulgatives als centres educatius. També està oberta la convocatòria per als instituts que vulguin acollir aquestes activitats.

L'Associació de Dones Investigadores i Tecnològiques a Catalunya (AMIT-CAT) fa una crida a dones joves professional, estudiant de màster, doctorat o postdoctorat, de l’àmbit cientificotècnic a sumar-se a "STEM AMB TU". Des de l'entitat faran un procés de selecció entre les candidates i les que siguin triades esdevindran ambaixadores del projecte. S'encarregaran de fer xerrades divulgativesalumnat de segon i tercer d’ESO de centres educatius de Catalunya. Hi presentaran les seves activitats professionals i/o de recerca científica, motivacions i expectatives de futur, tot incorporant la dimensió de gènere en el discurs, per conscienciar que el fet de ser dones no pot ser una barrera o un impediment per tenir una trajectòria professional i científica d’èxit.

"STEM AMB TU" persegueix fer visibles tres elements: les dones científiques i tecnòlogues, els biaixos de gènere dins la nostra societat amb les seves causes i conseqüències, i la promoció de les STEM entre les noies com a professions apassionants i de futur.

Les ambaixadores rebran a canvi de la seva tasca una formació en perspectiva de gènere i una altra de discurs oral, un ajut econòmic i seran sòcies d'AMIT-CAT gratuïtament durant un any.

Crida també als centres educatius

Els centres educatius que estiguin interessats a acollir una xerrada del projecte "STEM AMB TU" ho podran sol·licitar entre juny i setembre.

Entre els centres sol·licitants es prioritzaran aquells que siguin més adients segons aquests requisits de selecció: es prioritzaran els centres en funció de l'àrea geogràfica per tal de donar servei a tot el territori; es prioritzaran aquells centres que organitzin l’activitat per més d’una classe o curs i/o que s'emmarqui dins activitats de promoció de les STEM i especialment de les dones en STEM.

Comments

Esther Pinto's picture

Submitted by Esther Pinto (not verified) on

Ins Torre Vicens treballa amb les STEAM i per això estem interessats en acollir xerrades

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.