Informació sobre el projecte "STEM AMB TU" d'AMIT-CAT
"STEM AMB TU" vol donar visibilitat a les dones científiques i tecnòlogues i els biaixos de gènere, i promocionar les STEM. Author: AMIT-CAT. License: All rights reserved.

L'Associació de Dones Investigadores i Tecnològiques a Catalunya (AMIT-CAT) fa una crida a dones joves professional, estudiant de màster, doctorat o postdoctorat, de l’àmbit cientificotècnic a sumar-se a "STEM AMB TU". Des de l'entitat faran un procés de selecció entre les candidates i les que siguin triades esdevindran ambaixadores del projecte. S'encarregaran de fer xerrades divulgativesalumnat de segon i tercer d’ESO de centres educatius de Catalunya. Hi presentaran les seves activitats professionals i/o de recerca científica, motivacions i expectatives de futur, tot incorporant la dimensió de gènere en el discurs, per conscienciar que el fet de ser dones no pot ser una barrera o un impediment per tenir una trajectòria professional i científica d’èxit.

"STEM AMB TU" persegueix fer visibles tres elements: les dones científiques i tecnòlogues, els biaixos de gènere dins la nostra societat amb les seves causes i conseqüències, i la promoció de les STEM entre les noies com a professions apassionants i de futur.

Les ambaixadores rebran a canvi de la seva tasca una formació en perspectiva de gènere i una altra de discurs oral, un ajut econòmic i seran sòcies d'AMIT-CAT gratuïtament durant un any.

Crida també als centres educatius

Els centres educatius que estiguin interessats a acollir una xerrada del projecte "STEM AMB TU" ho podran sol·licitar entre juny i setembre.

Entre els centres sol·licitants es prioritzaran aquells que siguin més adients segons aquests requisits de selecció: es prioritzaran els centres en funció de l'àrea geogràfica per tal de donar servei a tot el territori; es prioritzaran aquells centres que organitzin l’activitat per més d’una classe o curs i/o que s'emmarqui dins activitats de promoció de les STEM i especialment de les dones en STEM.