Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

El projecte Fit4Jobs comença a dissenyar el seu futur

Posted on 05/05/2016
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Equip del Fit4Jobs
Equip del Fit4Jobs. 2016. Source: Web del Fit4Jobs. Licence: Tots els drets reservats

L'equip dels diferents socis impulsors del Fit4Jobs, el projecte europeu d'ocupabilitat adreçat a joves en situació d'atur, es va reunir fa uns dies a Dublin per fer una avaluació conjunta dels resultats del programa. Es preveu que el Fit4Jobs pugui implementar-se en cinc països europeus més. 

L'avaluació dels resultats indica que tots els socis del projecte, impulsat per Telecentre Europe,  han completat amb èxit el seus objectius i fins i tot s'han superat les expectatives inicials. El 75% dels i les joves participants al Fit4Jobs han millorat la seva situació laboral, gràcies a una formació especialitzada en l'àmbit de les TIC. 
 
La trobada ha servit per a posar en comú les diferències de necessitats i habilitats entre els diferents països participants. Tot i això s'han detectat dos elements claus en comú: d'una banda, la manca de coneixements per part dels joves pel que fa a la programació i el desenvolupament web i, de l'altra, l'alta demanda i predisposició de les empreses contractants per a incorporar als i les estudiants a la seva plantilla. Durant el procés avaluador també s'ha destacat la importància de realitzar una selecció dels candidats molt acurada per a garantir uns bons resultats. 
 
Durant el desenvolupament del Fit4Jobs altres països més enllà dels socis originals s'han interessat per adoptar aquest model de formació i inserció laboral. Això ha portat a l'equip de treball del projecte a creure que el Fit4Jobs podria esdevenir un fenòmen global i un mecanisme per a contribuir a la solució de l'absència de professionals TIC.  Les estimacions preveuen la necessitat de 100.000 professionals de l'àmbit tecnològic per a l'any 2020.
 
En l'actualitat, Fit4Jobs és un projecte impulsar per LIKTA (Letònia), l'associació Asociacija (Lituània), l'Asociación de Redes de Telecentros (Espanya), el programa Escolhas (Portugal), la Societat Hel·lènica de Professionals Informàtics (Grècia) i FIT Ltd (Irlanda). Si voleu fer suggeriments o aportacions al programa Fit4Jobs podeu contactar amb manushanratty@fit.ie o qualsevol dels socis del projecte. 
 
 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

You may be interested