Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

La Viquipèdia en català celebra el seu 15 aniversari

Posted on 09/03/2016
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
15 anys de la Viquipèdia en català
15 anys de la Viquipèdia en català. Source: Twitter de Viquipèdia. Licence: Tots els drets reservats

La Viquipèdia en català , l'enciclopèdia lliure edició en català en línia més popular del món, complirà 15 anys els pròxims dies. El projecte va néixer el 16 de març de 2001 i, pocs dies després del seu aniversari, està a punt d'arribar a 500.000 articles.

La Viquipèdia en català va ser el tercer a ser creat a tot el món, només minuts després de l'edició alemanya, després que al març de 2011 És fundador, Jimmy Wales, va anunciar que volia crear alternatives Wikipedias en altres idiomes que no eren anglès.

El volum dels elements creats durant aquests quinze anys no ha deixat de créixer. En l'actualitat, la Viquipèdia en català conté 499,463 articles i 223,494 usuaris i usuaris registrats Això vol dir que coincideix amb la celebració dels seus 15 anys, l'enciclopèdia proporciona articles de 500.00 .; una versió que consolidaria català com el XVII a tot el món en nombre d'unitats. Per assolir aquest objectiu s'han organitzat en els últims cinc setmanes i viquimaratons ha posat en marxa el projecte "Els 15 anys dels 15" perquè cada editor de wikipedista per crear almenys quinze nous elements abans de 16 de març.

La comunitat de Wikipedia és un cop l'any en Viquitrobades conegut com, un esdeveniment organitzat amb l'objectiu que els editors i altres persones interessades en el coneixement lliure poden reunir-se durant una sessió informal. A nivell mundial, aproximadament 15.000 s'executen cada vegada edicions en Wikipedia cada dia i crear 7.000 nous articles.

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.