15 anys de la Viquipèdia en català
15 anys de la Viquipèdia en català. Tipus de lletra: Twitter de Viquipèdia. Llicència: Tots els drets reservats.

La Viquipèdia en català va ser el tercer a ser creat a tot el món, només minuts després de l'edició alemanya, després que al març de 2011 És fundador, Jimmy Wales, va anunciar que volia crear alternatives Wikipedias en altres idiomes que no eren anglès.

El volum dels elements creats durant aquests quinze anys no ha deixat de créixer. En l'actualitat, la Viquipèdia en català conté 499,463 articles i 223,494 usuaris i usuaris registrats Això vol dir que coincideix amb la celebració dels seus 15 anys, l'enciclopèdia proporciona articles de 500.00 .; una versió que consolidaria català com el XVII a tot el món en nombre d'unitats. Per assolir aquest objectiu s'han organitzat en els últims cinc setmanes i viquimaratons ha posat en marxa el projecte "Els 15 anys dels 15" perquè cada editor de wikipedista per crear almenys quinze nous elements abans de 16 de març.

La comunitat de Wikipedia és un cop l'any en Viquitrobades conegut com, un esdeveniment organitzat amb l'objectiu que els editors i altres persones interessades en el coneixement lliure poden reunir-se durant una sessió informal. A nivell mundial, aproximadament 15.000 s'executen cada vegada edicions en Wikipedia cada dia i crear 7.000 nous articles.