El conseller Puig amb els representants empresarials durant l'acte de signatura.
El conseller Puig amb els representants empresarials durant l'acte de signatura. Author: Generalitat de Catalunya. 2015. Font: Premsa. License: All rights reserved.

Aquest és l'objectiu del conveni signat entre el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i els representants de les empreses. Les empreses del sector tecnològic han detectat una manca de persones joves específicament preparades per poder cobrir llocs de treball en l’àmbit de la Tecnologia de la Informació i de la Comunicació (TIC).
 
Les set empreses del sector tecnològic que  avui han signat l’acord, que té una durada d’un any, són Itteria Ute, Altran Innovacion Sl, Deloitte Consulting, Sistemas De Informacion Territorial y Posicionamiento Sl, Fujitsu Technology Solution S.A.U, T-Systems Itc Iberia S.A, I Ingenieria de Software Avanzado, S.A.  Més allà d'aquestes, el Departament d’Empresa i Ocupació està treballant per incrementar el nombre d’empreses que signin el conveni de col·laboració
 
El Departament d’Empresa i Ocupació, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i les empreses del sector tecnològic col·laboraran per formar en l’àmbit de la TIC als joves inscrits en el Programa Garantia Juvenil a les instal·lacions dels Centres d’innovació i Formació Ocupacionals (CIFO). En el cas de les set empreses que han signat el conveni, es preveu que unes 300 persones joves inscrites a la Garantia Juvenil siguin formades i, posteriorment contractades per cobrir els llocs de treball dels perfils de l’àrea TIC. La durada de la formació dels joves de la Garantia Juvenil dependrà de les necessitats de cada empresa segons el perfil professional que requereixi incorporar al centre de treball.

Aquesta col·laboració permetrà que el SOC i les empreses posin en comú dues coses: la informació sobre la falta de professionals específics que tenen les empreses i la formació més adequada que s’ha de fer per resoldre el problema.Per tant, el SOC i les empreses impulsaran nous plans de formació de diferents especialitats, en concret les dels llocs de treball oferts per les empreses, la qual cosa ajudarà a facilitar la contractació de joves de la Garantia Juvenil.

L’objectiu del programa europeu Garantia Juvenil (2014 – 2020), implementat per la Generalitat de Catalunya, és canviar les condicions d’accés de les persones joves a l’ocupació i reduir de forma important la taxa d’atur juvenil.
 
Fins ara, prop de 16.500 persones joves de tot Catalunya s’han inscrit a la Garantia Juvenil, una iniciativa europea que compromet la Generalitat a facilitar una oferta de formació, pràctiques, feina o assessorament en emprenedoria a persones d’entre 16 i menys de 30 anys abans que completin quatre mesos sense estudiar ni treballar.
 
La Garantia Juvenil és un pla impulsat per la Unió Europea per lluitar contra l’atur juvenil. Està dotat per la Unió amb uns 6.000 milions d’euros, distribuïts entre els estats membres en funció de les peculiaritats i necessitats de cada mercat laboral. Així, Catalunya compta amb 241 milions d’euros fins el 2020, entre fons propis, provinents de la Iniciativa Juvenil i del Fons Social Europeu.