Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Projecte WEMIN: Curs d'informàtica i cultura local per a dones migrades i refugiades

From 17/09/2019 - 09:30
to 12/12/2019 - 12:30
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Participants del primer grup amb el seu diploma
Participants del primer grup amb el seu diploma. 2018. Source: Colectic. Licence: BY-SA

El punt Òmnia Colectic-Raval obre inscripcions per al curs d'informàtica i cultura local per a dones migrades i refugiades de totes les edats amb una durada de 80 hores. Es realitzarà del 17 de setembre al 12 de desembre i compta amb un espai babyfriendly en què les dones que ho desitgin poden venir companyades amb els seus nadons.

Amb l'objectiu de dotar d'eines per a la integració a dones migrants i refugiades, de totes les edats, Colectic, cooperativa que compta amb un Òmnia al barri del Raval de Barcelona, obre una nova formació a través del projecte internacional WEMIN.

La nova formació en infomàtica i cultura local s'inicia el proper 17 de setembre i finalitza el 12 de desembre amb una durada total de 80 hores lectives. L'horari serà de 9.30 a 12.30h cada dimarts i dijous. Aquesta formació, exclusiva per a dones amb aquest perfil, s'ofereix en les instal·lacions del punt Òmnia Colectic i te un perfil innovador, ja què aborda diverses temàtiques tot fent ús de les eines digitals i treballant de forma comunitària i transversal.

A més, les dones que ho desitgin podràn venir acompanyades dels ses nadons, ja que el projecte compta amb un espai babyfriendly.

Entre d'altres, el curs utilitzarà els principis i mètodes d'aprenentatge no formal i informal. Les participants assumeixen un paper molt actiu durant el programa.

El temari contempla eines digitals per a la gestió de la vida quotidiana (seguretat personal i familiar en l'entorn digital, gestions i compres a Internet, ús de les eines de comunicació, etc), aprenentatge i interacció amb la cultura local (vida social i cultura, funcionament dels sistemes de protecció social, salut i sistema educatiu, etc.) i activitats d'intercanvi i aprenentatge (workshops i tallers sobre temàtiques específiques)

L'objectiu del projecte és promoure una estreta interacció entre les dones de les societats d'acollida i migrants, abordar els estereotips de tots dos costats, desafiant les narratives existents sobre la migració, tot enfortint a les comunitats involucrades. El projecte permetrà que les dones migrades i refugiades es converteixin en protagonistes de la vida de les comunitats on viuen i actuen com a multiplicadors dins de les seves famílies i cercles, promovent una estreta interacció entre les dones de les societats amfitriones i les migrants.

Les dones interessades, poden possar-se en contacte amb Colectic a través de l’adreça de correu wemin@colectic.coop o realitzar les inscripcions a través del web del projecte.

Detalls del curs

Date: 
Tuesday, 17 September, 2019 - 09:30 to Thursday, 12 December, 2019 - 12:30
Punt TIC: 
Course type: 
presencial
Course level: 
inicial
Place:
Òmnia Colectic-Raval
Carrer de l'Hospital, 56 Barcelona