Participants del primer grup amb el seu diploma
Participants del primer grup amb el seu diploma. 2 018.

Amb l'objectiu de dotar d'eines per a la integració a dones migrants i refugiades, de totes les edats, Colectic, cooperativa que compta amb un Òmnia al barri del Raval de Barcelona, obre una nova formació a través del projecte internacional WEMIN.

La nova formació en infomàtica i cultura local s'inicia el proper 17 de setembre i finalitza el 12 de desembre amb una durada total de 80 hores lectives. L'horari serà de 9.30 a 12.30h cada dimarts i dijous. Aquesta formació, exclusiva per a dones amb aquest perfil, s'ofereix en les instal·lacions del punt Òmnia Colectic i te un perfil innovador, ja què aborda diverses temàtiques tot fent ús de les eines digitals i treballant de forma comunitària i transversal.

A més, les dones que ho desitgin podràn venir acompanyades dels ses nadons, ja que el projecte compta amb un espai babyfriendly.

Entre d'altres, el curs utilitzarà els principis i mètodes d'aprenentatge no formal i informal. Les participants assumeixen un paper molt actiu durant el programa.

El temari contempla eines digitals per a la gestió de la vida quotidiana (seguretat personal i familiar en l'entorn digital, gestions i compres a Internet, ús de les eines de comunicació, etc), aprenentatge i interacció amb la cultura local (vida social i cultura, funcionament dels sistemes de protecció social, salut i sistema educatiu, etc.) i activitats d'intercanvi i aprenentatge (workshops i tallers sobre temàtiques específiques)

L'objectiu del projecte és promoure una estreta interacció entre les dones de les societats d'acollida i migrants, abordar els estereotips de tots dos costats, desafiant les narratives existents sobre la migració, tot enfortint a les comunitats involucrades. El projecte permetrà que les dones migrades i refugiades es converteixin en protagonistes de la vida de les comunitats on viuen i actuen com a multiplicadors dins de les seves famílies i cercles, promovent una estreta interacció entre les dones de les societats amfitriones i les migrants.

Les dones interessades, poden possar-se en contacte amb Colectic a través de l’adreça de correu wemin@colectic.coop o realitzar les inscripcions a través del web del projecte.

Cuando

Donde

Òmnia Colectic-Raval
Carrer de l'Hospital, 56
08001

Otros detalles

Nivel del curso
inicial