Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Vols organitzar alguna activitat pel Dia Internacional de les Nenes a les TIC?

Posted on 10/03/2016
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Nenes i TIC
Nenes i TIC, for El Teb. 2016. Licence: BY

El proper 24 d'abril es commemora el Dia Internacional de les Nenes a les TIC, una jornada que vol reflexionar sobre la importància de promoure l'ús i interès de les nenes i joves envers la tecnologia. Segons la National Science Foundation, només el 13% dels enginyers de tot el món són dones.

Es tracta d'una iniciativa de la Unió Internacional de Telecomunicacions i que té lloc el quart dijous del mes d'abril de cada any. El Dia Internacional de les Dones a les TIC té l'objectiu de generar consciència sobre la necessitat d'empoderament i també animar a les nenes i dones joves a considerar estudis i carreres dins de l'àmbit tecnològic.

La web del projecte Girls in ICT recull tota la llista d'activitats que es faran arreu del món en motiu d'aquesta data. Concretament a Barcelona, l'Universitat Politècnica de Manresa i l'Associació Educativa It's Cool estan preparant una activitat pel mateix dia 24, com ja venen fent des de fa anys.

Si esteu interessats/des en programar alguna activitat, Girls in ICT ha publicat una guia de jocs que conté activitats i consells per organitzar el Dia Internacional de les Nenes a les TIC i ofereix la possibilitat a les nenes d'experimentar la tecnologia d'una manera divertida, educativa i accessible. La pluja d'idees conté propostes com tallers pràctics, dies de portes obertes a empreses TIC o organitzacions públiques, concursos i premis, salons o trobades amb professionals dones del sector. Cadascuna de les propostes inclou una llista de material necessari (hardware, software, aplicacions, etc).

Al 2015, països com Senegal o Alemanya van organitzar activitats que van impactar sobre un total d'11.000 i 12.800 nenes respectivament.

 

 

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.