Banner Premis DonaTIC 2021
Banner Premis DonaTIC 2021. Author: Departament de Polítiques Digitals i Administracions Públiques. 2021. License: All rights reserved.

Les candidatures dels Premis DonaTIC 2021 poden ser proposades per la mateixa candidata o bé per qualsevol altra persona o institució. Es poden presentar en aquestes vuit categories, que són excloents (cada candidata només pot ser-ho d’una categoria):

  1. Emprenedora: ha de ser fundadora o cofundadora d’una empresa en actiu del sector de les TIC o haver dut a terme innovacions en l’empresa familiar com a intraemprenedora.
  2. Empresària: ha d’haver consolidat una empresa que es dedica a l’àmbit de les TIC.
  3. Professional: ha de treballar per a una empresa, organització o pel seu compte i dedicar-se a l’àmbit de les TIC i tenir una titulació universitària en l’àmbit TIC.
  4. Acadèmica/Investigadora: s’ha de dedicar a la formació i/o recerca en l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC.
  5. Divulgadora: ha de treballar en l’àmbit de la comunicació vinculada a les TIC.
  6. Revelació: ha d’haver tingut un paper rellevant i destacable en l’àmbit de les TIC tot i tenir una trajectòria curta.
  7. Estudiant TIC: es divideix en Universitària i FP, i les candidates han de ser estudiants de qualsevol titulació universitària o cicle formatiu de FP de l’àmbit TIC i han d’haver desenvolupat un projecte i/o iniciativa destacable en aquest àmbit.
  8. Iniciatives referents: també es divideix en dues subcategories, Empresarial i Entitat, centre formatiu/institució, i hi poden optar qualsevol empresa, entitat i/o centre formatiu/institució que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l’àmbit de les TIC

El lliurament dels guardons es farà coincidir amb el Dia d’Ada Lovelace, en reconeixement a la que fou la primera programadora de la història, però enguany cau en festiu així que la gala es durà a terme el següent dia laborable: el 13 d’octubre