Mobile World Congress 2013
Mobile World Congress 2013.

El Mobile World Congress 2013 (MWC) ha obert les seves portes aquest matí i fins al dijous 28 de febrer preveu rebre 70.000 visitants de 200 països diferents. L'esdeveniment acollirà 1.500 companyies de telefonia mòbil i 2.000 periodistes d'arreu del món cobriran l'esdeveniment.

La participació catalana en aquest esdeveniment creix un 40%. Així, l'estand de la Generalitat de Catalunya multiplica per dos la seva capacitat i acull un total de 48 companyies del sector de les telecomunicacions.

Els telecentres seran també presents al MWC de diferents maneres: d'una banda, els Punt TIC Citilab i Neàpolis hi tindran el seu estand, i, d'altra bada, la Conferència Spark13 (IV Fòrum Global de Telecentres) serà presentada al congrés.

Citilab participa per tercer any amb un estand al MWC, concretament, a l'espai que destina la Generalitat de Catalunya a Centres Tecnològics Innovadors de referència, al Hall 8.1.

Per la seva banda, Neàpolis i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú volen aprofitar el congrés per fer contactes i establir acords, i s'han marcat aquests objectius: tancar acords de col·laboració amb la xarxa Telecentre.org; assolir un acord estratègic amb l'organisme Barcelona Mobile World Capital; atraure la implantació a Vilanova i la Geltrú de noves empreses del sector mòbil, videojoc i d'eficiència energètica i establir un projecte de col·laboració TIC amb les ciutats de l'Eix Diagonal.

En el marc del MWC es faran dos actes de presentació de l'Spark13, tots dos el dimecres 27 de febrer.  A les 11.00 hores a l'estand de Telefónica i a les 13.30 hores l'estand de Vodafone. Aniran a càrrec de Vicent Martínez, secretari general d'Innovació Junta Andalusia; Miguel Raimilla, director de Telecentre.org; Gabriel Rissola, director generla de Telecentre-Europe; i Juan Francisco Delgado, president de l'Asociación Comunidad Redes de Telecentros. Es podran seguir en directe a través de la plana de la comunitat espanyola de telecentres. Spark 2013 es realitzarà el 28 i 29 de maig a Granada. Busca convertir-se en el primer gran esdeveniment del moviment d'innovació social mundial, que marqui un abans i un després en la relació i implicació de les empreses (grans, mitjanes i petites de tot el món) en aquesta dinàmica de desenvolupament i progrés econòmic i social.

La Xarxa Punt TIC també visitarà Mobile World Centre Espai Movistar, un espai de tecnologia i mobilitat obert a tothom. Ubicat a l'edifici de Telefónica de Portal de l'Àngel, compta amb 1.800 metres quadrats, on el ciutadà pot experimentar amb tabletes i smartphones. Ha estat inaugurat el 19 de febrer i s'inclou dins del programa del Mobile World Capital, del qual també forma part el MWC.