Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Podcast sobre sobirania tecnològica

Posted on 26/04/2021
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
 Il·lustració de Cinta Arribas per a Agència SINC
Il·lustració de Cinta Arribas per a Agència SINC, for Cinta Arribas. 2020

El diari El Salto va publicar el "Consultorio de Soberanía Tecnológica", una serie quincenal de 12 capítols en format podcast que analitza i desgrana diferents eines que usem per a accedir al món digital des de la sobirania tecnològica

La sobirania tecnològica s'inspira en els moviments de decreixement, de l'economia social, la sobirania alimentària, la sobirania energètica per a postular també la necessitat d'apoderament col·lectiu en l'àmbit de les tecnologies. 

El diari El Salto va publicar entre 2020 i principis de 2021 el "Consultorio de Soberanía Tecnológica", una serie quincenal de 12 capítols en format podcast que analitza i desgrana diferents eines que usem per a accedir al món digital. 

Capítols que desgranen els drets digitals i els usos socials de les tecnologies

A través de dotze temes, "Consultorio de Soberanía Tecnológica" parla sobre què és la seguretat digital, els drets digitals, la falta consciencia col·lectiva sobre els usos socials de les tecnologies, l'ús que fem de les xarxes socials comercials i la hiperproducció de dades controlades per les grans multinacionals. També, ens ofereix alguns consells i alternatives tecnologicas existents. Podeu trobar-los a continuació:

 1. Navegadors
 2. Buscadors
 3. Sistemes operatius
 4. Correu electrònic
 5. Xats
 6. Telèfons mòbils i Android
 7. Aplicacions
 8. Xarxes socials
 9. Plataformes i repositoris
 10. Mapes, traductors i altres bruixoles
 11. Servidors
 12. Com fer una transició tecnològica?