Part de la portada de la Guia d’oferta formativa per a persones adultes del CTC Masquefa
Part de la portada de la Guia d’oferta formativa per a persones adultes del CTC Masquefa.

Ja podeu consultar a l’Ajuntament (C/ Major, 93) i al Centre Tecnològic Comunitari (avinguda Catalunya, 60) la nova edició de la "Guia d’oferta formativa per a persones adultes", que també està disponible a la pàgina web www.masquefa.cat. La publicació recull tota la formació que s’ha programat per a aquest segon trimestre del 2015 (abril-juliol) en els àmbits de la formació per a l’ocupació, la creació i consolidació d’empreses i comerços i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

 

Ocupabilitat i emprenedoria

En l’àmbit de la formació per a l’ocupació, una de les novetats és un curs d’auxiliar de manteniment, vigilant i conserge que es farà del 13 d’abril al 15 de juliol al CTC i que constarà de 260 hores de teoria i 80 hores de pràctiques en empreses. Es tracta d’una formació organitzada en el marc del programa Anoia Activa, una iniciativa impulsada conjuntament pel Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada i en què col·labora l’Ajuntament de Masquefa. Les inscripcions s’han de fer a la pàgina web http://www.anoiaproject.cat/cursos.

Durant el segon trimestre del 2015 també continuaran els tallers de l’Espai Emprèn i les accions formatives relacionades amb la creació i el creixement de les empreses, amb cursos com ‘La Reforma fiscal 2015’, ‘Gestió pressupostària en temps de crisi’ i ‘Emprenedors +40 anys: per què és un bon moment?’.

 

Seguretat TIC, xarxes socials i eines multimèdia

Pel que fa a l’àrea de les TIC, l’oferta formativa s’amplia amb formació en l’àmbit de la seguretat informàtica i de les xarxes socials. Així, s’han programat els cursos ‘Control parental’, ‘Identitat digital i menors’, ‘Google docs i Cloud Computing’, i tallers de Twitter, Facebook i Instagram.

A més, es farà formació sobre eines multimèdia, concretament un itinerari digital format per tres tallers: un d’edició d’àudio, un altre d’edició d’imatge, i un tercer d’edició de vídeo amb programari lliure. També hi ha previstos tallers sobre el programa d’edició de fotografies Gimp i d’introducció a la realitat augmentada. Pel que fa la creació web, s’han organitzat els cursos ‘Vull crear un blog’ i ‘Prezi: presentacions d’impacte’.

Finalment, s’ofereix la possibilitat d’obtenir certificacions oficials en Facturaplus, manipulador d’aliments i operador de carretons elevadors.