Sant Feliu Online
Sant Feliu Online.

En aquesta ocasió, han estat 5 les institucions educatives que han rebut ordinadors i impressores en el marc del programa de lliurament d'equips informàtics a entitats de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat: l'Institut Olorda, l'Escola d'adults Mestre Esteve, l'Escola Monmany, l'Escola Salvador Espriu i l'Esplai Diversitat Lúdica.

Aquest lliurament ha consistit en 22 equips informàtics, 17 ordinadors amb monitor TFT i 5 impressores làser, que suma un total acumulat de 300 equips donats al teixit social des de l'inici del projecte. Aquests ordinadors, sortints del parc municipal d'ús corporatiu, es troben en perfecte estat d'ús i disposen de llicències originals del sistema operatiu Windows XP. A més, i amb l'objectiu de fomentar l'ús de programari lliure, també disposen de programari d'oficina com el paquet ofimàtic OpenOffice.org, programari de navegació per Internet com el navegador Mozilla Firefox o d'altres utilitats com el programa de retoc fotogràfic i disseny The Gimp. 

 Els ordinadors i impressores han estat cedits per contribuir en la inclusió digital del municipi ja que aquest projecte de cessió d'equips té un doble objectiu general, d'una banda, contribuir a la modernització de les entitats receptores i, d'altra, col·laborar en l'alfabetització digital de les persones a través del teixit associatiu.

En el cas concret d'aquest lliurament, els equips s'incorporaran a diverses aules d'aquests centres educatius locals. Es tracta de col·laborar en el treball diari amb les TIC a les escoles i aprofitar que ja són molts els centres educatius de la ciutat que ens han visitat al Punt TIC del Palau Falguera a través de l'activitat anual "Aula Digital", sessió informativa consistent en donar a conèixer als infants de primària i ESO (nens, nenes, nois i noies en edat escolar) així com el seus docents l'ús de les xarxes socials per part dels alumnes.

Aquest lliurament ha estat possible gràcies a la col·laboració del projecte municipal d'alfabetització digital "Sant Feliu On Line" de la Regidoria de noves tecnologies i el Departament d'Educació i Infància de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat que, en el marc d'aquesta intervenció conjunta, també es plantegen propiciar una futura trobada d'intercanvi de coneixement entre la comunitat educativa local sobre "innovació i ús creatiu de les TIC en educació", en la línia de la jornada que es va organitzar el 2011 sobre l"Ús segur de les xarxes socials: infants i joves" on van assistir unes 100 persones a l'auditori del Palau Falguera per participar en la xerrada-col·loqui sobre la seguretat dels menors a Internet.