Fotografia del perfil del Twitter de Jordi Silvente
Fotografia del perfil del Twitter de Jordi Silvente.

En aquesta entrevista Jordi Silvente explica la filosofia del coworking, tot destacant el potencial que té per fomentar el treball en xarxa entre els/les coworkers. "Compartir" és una de les paraules que es menciona sovint a l'entrevista: "El coworking proposa compartir espai en una comunitat on també es comparteix coneixement, talent, innovació, capacitat de risc i experiència".

Afirma que quan una persona vol posar en marxa un projecte d'emprenedoria el fet d'estar envoltat de persones emprenedores ajuda i molt: “A l'ecosistema de coworking veus que tota la gent parla com tu, que les pors es tenen, però es comparteixen; que aquest tipus d'emocions hi són, però es comparteixen. Les idees es tenen, i es comparteixen. Els esforços es fan i es comparteixen, i es complementen. I et enforteixes”.

Com a president de l'associació de coworking de Catalunya Cowocat, fa una fotografia de quina és la situació a Catalunya i sobretot a Barcelona, on s'ha creat una estructura de coworking en què la densitat per habitant és la més gran del món. Explica que a Catalunya és com si no hagués desaparegut el teixit associatiu tan característic de segles enrere i que la cooperativa del segle XXI vindria a ser el coworking.

Si assistiu a la Jornada de dinamització de la Internet Social, que tindrà lloc el 21 de gener de 2015 al World Mobile Centre, podreu escoltar el Jordi Silvente, que hi presentarà un projecte pilot de coworking per a estudiants i titulats universitaris.