Alumne realitzant la prova de l'ACTIC
Alumne realitzant la prova de l'ACTIC.

Al mes d'agost, TV3 va emetre un reportatge on es visualitza el cas de dues dones que estant en situació d'atur han decidit acreditar els seus coneixements d'informàtica mitjançant la prova de l'ACTIC. En el cas d'una d'elles, aprovar l'examen i obtenir el certificat va sumar-li punts per aconseguir una feina com a administrativa en un conegut parc d'atraccions aquàtic. L'altra encara està estudiant per a poder presentar-se a la prova.

Les empreses valoren de forma positiva que els candidats puguin demostrar a través d'un certificat oficial el seu nivell de competències TIC. Fins l'arribada de l'ACTIC no s'havia consensuat cap sistema que determinés els diferents nivells de coneixement informàtic.Us recordem que a la Xarxa Punt TIC podeu trobar més de 40 centres examinadors de l'ACTIC. Podeu utilitzar el buscador per saber quin us queda més a prop.

El reportatge televisiu també recorda que altres comunitats autònomes estan adaptant models similars a l'ACTIC. A continuació, podeu veure el vídeo: