Twitter, Facebook i moltes altres xarxes socials i plataformes 2.0 ja tenen versió en català. En alguns casos, com ara el de Twitter, ha estat arran de campanyes que han reivindicat aquesta necessitat. En aquesta línia, la Fundació puntCAT llança una campanya per demanar la traducció al català de LinkedIn.

Logotip de la campanya LinkedInCatalan
Logotip de la campanya LinkedInCatalan.

Es tracta de la campanya LinkedInCatalan, que pretén sensibilitzar els responsables d’aquesta xarxa social professional per tal que la plataforma permeti introduir currículums escrits en català i ofereixi un menú de navegació en la nostra llengua.

La Fundació puntCAT assegura que així es facilitarien els processos de selecció de personal de les empreses de Catalunya, que tenen en compte el coneixement de la llengua catalana en el 75% dels casos. De fet, un dels objectius de la campanya és "fer palesa la situació de normalitat de la llengua catalana en l’entorn professional de Catalunya, on el 70% dels treballadors l’utilitzen amb regularitat".

La campanya recollirà adhesions durant els propers sis mesos. La idea és lliurar una carta oberta a LinkedIn i totes les signatures el mes de març de 2014, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress de Barcelona.