.

La Fundació Joan Salvador Gavina treballa des de fa 35 anys en l'àmbit de la intervenció socioeducativa amb infants i famílies al Raval de Barcelona. Ja fa anys que ha incorporat l'ús de les TIC en la seva programació d'activitats, per pal·liar el desfasament entre el seu ús i aprenentatge en persones en situació de risc social.

Ara, l'aula d'informàtica del seu Centre Obert, la “peixera”, s'ha quedat desfasada. L’any 2008 es va aconseguir una donació de 12 equips, provinents d’una entitat bancària. Ja han passat 7 anys des d’aquella actualització i ara només segueixen funcionant correctament 6 dels 12 ordinadors que inicialment es van instal·lar. Durant aquest curs el nombre d'incidències a l’aula s’ha gairebé doblat i moltes d’elles ja no poden solucionar-se degut a les limitacions de memòria RAM, processador o necessitat d’inversió per a substitució de targetes gràfiques o discs durs amb connexions en desús com són les IDE o els busos AGP.

La Fundació necessita 16 ordinadors de sobretaula, 1 servidor, 4 monitors, 2 switch i 4 ratolins. Podeu fer les vostres donacions a la seva seu al carrer Nou de la Rambla, 39-41 de Barcelona.