Telèfon mòbil
Telèfon mòbil. Author: TokyoForm. 2014. Font: Flickr. License: BY-NC-SA.

La sessió parteix de la premisa que vivim en un món de dades, de quantitats ingents de dades, moltes de les quals han estat generades per nosaltres, els humans, a partir de les nostres interaccions amb el món físic i digital. Un element clau en aquesta explosió de dades són els telèfons mòbils. El mòbil és l’element tecnològic amb més nivell d’adopció a la història de la humanitat: ja hi ha més aparells que humans a tot el planeta!

Portem els mòbils tot el dia i deixem empremtes digitals de les nostres interaccions. Els telèfons mòbils s’han convertit en sensors de l’activitat humana a gran escala i també en els nostres dispositius més personals. En aquesta sessió, que tindrà lloc el 21 d'abril de 9 a 11.45 hores, es presentaran alguns dels projectes que s’han realitzat en els últims anys en l’àrea del comportament individual i agregat a partir de dades, incloent-hi projectes per inferir el nivell socioeconòmic o el nivell creditici, o bé els nivells d’avorriment. També es presentaran alguns dels treballs que s’estan realitzant en el modelatge del comportament humà per al bé social. Finalment, es destacaran oportunitats i reptes associats a la construcció de models basats en dades.

Programa:

  • 9-9.15h - Acreditació
  • 9.15-9.30 - Presentació a càrrec de Xavier Bernadí i Gil, Director del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada
  • 9.15-10.30 - Ponència "L’ús del mòbil en el modelatge del comportament humà" a càrrec de Nuria Oliver, Directora científica de Telefónica, doctora en intel·ligència artificial pel Massachusetts Institute of Technology i enginyera superior de telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Madrid
  • 10.30-11.45h - Debat amb el públic

La jornada s'adreça a personal del Departament de Justícia, d’altres departaments de la Generalitat, d’altres administracions públiques, persones interessades en recursos humans, gestió pública i innovació, així com altres persones interessades en la matèria. És necessari realitzar inscripció prèvia abans del 18 d'abril a través del formulari online. Les places són limitades.