El Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada organitza la jornada "L'ús del mòbil en el modelatge del comportament humà", que tindrà lloc el proper 21 d'abril. L'espai vol reflexionar sobre la interferència dels telèfons mòbils en el nostre desenvolupament i relacions com a individus.

Telèfon mòbil
Telèfon mòbil. Autor: TokyoForm. 2014. Font: Flickr. Llicència: BY-NC-SA.

La sessió parteix de la premisa que vivim en un món de dades, de quantitats ingents de dades, moltes de les quals han estat generades per nosaltres, els humans, a partir de les nostres interaccions amb el món físic i digital. Un element clau en aquesta explosió de dades són els telèfons mòbils. El mòbil és l’element tecnològic amb més nivell d’adopció a la història de la humanitat: ja hi ha més aparells que humans a tot el planeta!

Portem els mòbils tot el dia i deixem empremtes digitals de les nostres interaccions. Els telèfons mòbils s’han convertit en sensors de l’activitat humana a gran escala i també en els nostres dispositius més personals. En aquesta sessió, que tindrà lloc el 21 d'abril de 9 a 11.45 hores, es presentaran alguns dels projectes que s’han realitzat en els últims anys en l’àrea del comportament individual i agregat a partir de dades, incloent-hi projectes per inferir el nivell socioeconòmic o el nivell creditici, o bé els nivells d’avorriment. També es presentaran alguns dels treballs que s’estan realitzant en el modelatge del comportament humà per al bé social. Finalment, es destacaran oportunitats i reptes associats a la construcció de models basats en dades.

Programa:

  • 9-9.15h - Acreditació
  • 9.15-9.30 - Presentació a càrrec de Xavier Bernadí i Gil, Director del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada
  • 9.15-10.30 - Ponència "L’ús del mòbil en el modelatge del comportament humà" a càrrec de Nuria Oliver, Directora científica de Telefónica, doctora en intel·ligència artificial pel Massachusetts Institute of Technology i enginyera superior de telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Madrid
  • 10.30-11.45h - Debat amb el públic

La jornada s'adreça a personal del Departament de Justícia, d’altres departaments de la Generalitat, d’altres administracions públiques, persones interessades en recursos humans, gestió pública i innovació, així com altres persones interessades en la matèria. És necessari realitzar inscripció prèvia abans del 18 d'abril a través del formulari online. Les places són limitades.