Jornades del programa UPC Reutilitza
Jornades del programa UPC Reutilitza.

El Programa UPC Reutilitza és una iniciativa de la Universitat Politècnica de Catalunya que, combinant l'aprenentatge amb el servei social, té per objectiu la reutilització dels equips i recursos informàtics que es renoven tant a la mateixa universitat com en altres entitats. Després d'un treball de revisió i de posada a punt dels equips, aquests es posen a disposició d'entitats d'interès social i de programes solidaris.

Les Jornades Reutilitza són un dels moments àlgids del programa. Durant dues setmanes es revisen i posen a punt una part dels ordinadors que s'integraran en el programa. També són un punt de trobada i una oportunitat de difusió i sensibilització al voltant de la reutilització i dels residus electrònics.

Se celebraran a l'aula Àgora de la UPC, del 24 de novembre al 5 de desembre. Hi participaran els estudiants de diverses assignatures de la Facultat d'Informàtica, però les activitats són obertes a qualsevol persona que hi estigui interessada. El programa de les jornades inclou:

Revisió de l'equipament:

  • Del 24 al 28 de novembre - Catalogació i revisió d'ordinadors (estudiants de CI)
  • De l'1 al 5 de desembre - Reparació d'ordinadors (estudiants d'APC) i instal·lació de Sistema Operatiu (estudiants d'ASO i SLDS)

Activitats puntuals:

  • 26 de novembre a les 12.00-13.30. Aula Àgora. Conferencia "La sostenibilitat de les TIC", a càrrec de David López, professor del DAC i sotsdirector de l'ICE.
  • 3 de desembre a les 11.00-14.00. Edifici Vèrtex. "Hands-on" dins la Jornada TIC de la UPC: "reUPC: Reutilització interna d'equips a la UPC. T'hi apuntes?"
  • 3 de desembre a les 12.00-14.00. Aula Àgora. Demostració del funcionament de la XSR (Xarxa de Suport a la Reutilització)
  • 4 de desembre a les 11.00, Sala d'Actes de la FIB. Passi del documental "La tragedia electrónica" + Taula Rodona. Participants: Cosima Dannoritzer, autora del documental, i autora del premiat "Comprar, usar, llençar", Ramon Altadill, director d'Electrorecycling, planta de valorització RAEE.