Formació de formadores
Formació de formadores.

No s'adreça exclusivament a formadores de l'àmbit rural, sinó que està pensat per a qualsevol persona (tant home com dona, en actiu o en situació d'atur) interessada en qüestions vinculades a la incorporació de la perspectiva de gènere en l'àmbit de la formació. Per tant, podria ser ideal per a dinamitzadors i dinamitzadores de la Xarxa Punt TIC.

"Formació de formadores en matèria d'alfabetització digital i apoderament de les dones rurals amb perspectiva de gènere" forma part d'un programa de l'Instituto de la Mujer, que en coordinació amb els organismes d'igualtat de les comunitats autònomes, imparteix aquesta formació a diferents ciutats de l'estat. L'objectiu és dotar d'habilitats bàsiques de l'ús d'ordinadors, recerca d'informació i e-participació a les dones de l'àmbit rural.

Per aconseguir aquest objectiu s'organitzen formacions de formadores a diferents comunitats autònomes. Durant l'any 2012 es van realitzar quatre tallers pilot amb dones de petits municipis rurals a les comunitats de Canàries, Extremadura, València i Cantàbria. Durant aquest any 2013 s'iniciaran els tallers a les comunitats autònomes d'Andalusia, Astúries, Cantàbria i Catalunya. Així, es vol comptar amb una xarxa de formadores en l'àmbit rural per al 2016.

L'Institut Català de les Dones coordina el curs que s'impartirà a Catalunya. Es realitzarà a la seva seu de la Plaça Pere Coromines 1 de Barcelona, del 18 de novembre al 5 de desembre, de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores i de dilluns a dijous de 15.00 a 17.45 hores (excepte els dies 22, 29 de novembre i 5 de desembre, que serà de 9.00-14.00 hores). Les persones interessades en participar-hi poden enviar un correu electrònic a Carme Vidal, carme.vidale[arrova]gencat.cat, per fer la sol·licitud d’inscripció.

Els materials del curs s’elaboraran en col·laboració amb les alumnes que hi participin. Els/les instructors/ores de la formació portaran part de la documentació i la resta de dinàmiques i exemples pràctics s'elaboraran conjuntament en les sessions de treball.