Imatge de la formació als tècnics dels PIJ per al programa Connecta't 2012
Imatge de la formació als tècnics dels PIJ per al programa Connecta't 2012.

Càritas dona suport amb l’aportació de personal formador i en la coordinació del programa juntament amb el Servei d’Ocupació de Catalunya i la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació. El Connecta't és un projecte de formació digital bàsica per a persones en situació d'atur o en procés de recerca de feina.

Per la seva banda, la Direcció General de Joventut aporta en aquesta ocasió als tècnics/ques dels Punts d'Informació Juvenil que actuaran com a formadors del programa. Per aquest motiu, ha estat necessària una formació prèvia que s'ha desenvolupat en diversos punts TIC del territori català. És el cas del Telecentre de Ribera d'Ebre, on la setmana passada es van formar quasi una vintena de tècnics dels PIJ de Tarragona i les Terres de l'Ebre. L'objectiu era que els nous formadors coneguin el funcionament i continguts del programa que es divideix en dos mòduls de 15 hores cadascun: alfabetització digital bàsica i  orientació laboral i recerca de feina a través d'Internet.

Amb aquesta col·laboració, la Xarxa Punt TIC i la Xarxa de Punts d'Informació Juvenils volen posar la llavor per a un horitzó de projectes comuns i suma d'esforços, aprofitant la influència i coneixement d'uns i altres sobre el territori.

En aquest reportatge podeu veure com es va desenvolupar aquesta formació dirigida als tècnics dels PIJ i conèixer els detalls del programa Connecta't 2012.

 

 

Es preveu que al voltant de 800 alumnes passin per aquesta edició del Connecta't.