Xarxa Municipal de Telecentres de Lleida smart city 2.0
Xarxa Municipal de Telecentres de Lleida smart city 2.0.

El paer en cap ha explicat que "Lleida és una Smartcity, una ciutat que està incorporant, cada vegada més, les noves tecnologies al conjunt dels serveis ciutadans". En aquest sentit, Àngel Ros ha posat de manifest que “el món lúdic i social també s’ha d’incorporar a les noves tecnologies, facilitant l’accés a la xarxa i les relacions socials”. Segons Ros, “els bars i restaurants són espais de socialització on cal incorporar prestacions tecnològiques que ajudin a dinamitzar el consum”. Inclou arxiu de so d’Àngel Ros.

Per la seva banda, Ramon Solsona ha destacat que actualment hi ha 16 establiments adherits a aquesta campanya, que ofereixen serveis de valor afegit per als seus clients.

L’Ajuntament de Lleida i la Federació d’Hostaleria de Lleida van signar l’any passat un conveni amb l’objectiu de promocionar l’ús i la implantació de les noves tecnologies en els establiments adherits a la Federació. A més a més de la formació i l’assessorament en aspectes TIC i d’ús de les xarxes, el conveni també contempla oferir un entorn adient a les noves tecnologies a les terrasses i locals de Lleida. En el marc d’aquest conveni s’han realitzat les següents actuacions:

  • Cursos i xerrades d’informació específiques. S’han realitzat fins ara formació general d’ús i aplicacions d’Internet i estan programes noves sessions de formació referent a xarxes socials.
  • Visites d’assessorament personalitzades a bars i restaurants. S’han realitzat 25 vistes personalitzades per analitzar cada local, donar-li assessorament específic, resoldre dubtes i explicar i donar suport per a ser un local 2.0/Smart.
  • Aquestes actuacions faciliten la connexió dels establiments, bars, restaurants, hotels, etc.,a Internet i a les Xarxes socials i així poder oferir als clients informació i serveis a través de mitjans web, de mobilitat, xarxes socials i altres tecnologies, convertint la nostra ciutat en una ciutat intel•ligent.
  • Integració dels locals de la Federació d’hostaleria en el plànol general de Paeria.
  • Posada de la base de dades de locals de la Federació d’hostaleria en format Open-Data i a l’abast públic per a que pugui ser utilitzada per a la confecció de programes i App’s per part de tercers.
  • Creació d’una pàgina web recollint tots els locals 2.0/Smart.

A més a més, també s’ha creat una senyalètica per indicar quins serveis es troben en cada local associat. Per exemple, hi ha indicadors d’establiment adaptat a les noves tecnologies, d’establiment amb connexió wifi, d’establiment que permet la connexió a la xarxa elèctrica de dispositius mòbils i ordinadors portàtils, d’establiment que disposa de carregadors per diferents dispositius mòbils o portàtils i un indicador de quina cobertura hi ha segons l’operador.

El web www.paeria.es/streetdata recull els bars i restaurants de Lleida 2.0 Smart, és a dir, espais on disposar de serveis 2.0.