Little Bits al punt TIC Roca Umbert
Little Bits al punt TIC Roca Umbert. Author: Punt TIC Roca Umbert. License: BY-SA.

L'activitat ha tingut una durada total de 7,5 hores dividida en 5 sessions diferents. Els i les petites alumnes van començar amb una presentació i primer contacte amb els Little Bits, a través de la lliure experimentació del material i afegint cada cop més peces per entendre el seu funcionament i possibilitats.

Durant les sessions posteriors es va combinar la tecnologia Little Bits amb l'Scratch i es van programar diferents jocs en petits grups de 2 i 3 persones. Entre els vídeojocs triats hi havia laberints, l'ús de pilotes i pales i el mític joc de ciència ficció "Space invaders" ("Invasors de l'espai"). Un cop funcionant, s'afegien controladors a través de la incorporació de Little Bits. Per exemple, el potenciòmetre servia per controlar la velocitat de les naus espacials o es podien afegir pilotes extres i diferents opcions amb comptadors de punts.

Us recordem la prova pilot de préstec de kits de robòtica i programació s'adreça exclusivament  a dinamitzadors i dinamitzadores de la xarxa. Aquí teniu la relació de materials en cessió:

  • 4 kits d'iniciació a l'electrònica (Little Bits) per a 4-12 persones cadascun.
  • 3 kits d'iniciació a la programació (Little Bits + Arduino) per a 3-9 persones cadascun.
  • 2 kits Aula de robòtica (Tinkerkit Scuola) per a 5-15 persones cadascun.

També posem a disposició de tota la Xarxa una sèrie de guies didàctiques (que adjuntem a continuació) que podreu utilitzar als tallers que desenvolupeu als vostres punts. D'una banda, podeu accedir a dues guies que recullen diferents exemples d'activitats amb Little Bits. A més a més, us facilitem una guia d'introducció a l'Arduino amb Tinkerkit.

Les persones que accedeixin al préstec es comprometen a aportar la seves experiències a la resta de la xarxa i compartir una nova activitat que quedarà incorporada a les guies. Estem recopilant les experiències de diversos punts i aviat publicarem un recull d'activitats disponibles per a tota la xarxa.