Mensaje de advertencia

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

El punt TIC Roca Umbert estrena el servei prèstec de kits de robòtica de la Xarxa Punt TIC

Publicado el 08/04/2016
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inicio
Little Bits al punt TIC Roca Umbert
Little Bits al punt TIC Roca Umbert, por Punt TIC Roca Umbert. Licencia: BY-SA

El punt TIC de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers ha estat el primer en beneficiar-se del servei de prèstec de kits de robòtica que la Xarxa Punt TIC ofereix des del passat mes de febrer. El punt ha desenvolupat una activitat dirigida a nens i nenes de 10 a 12 anys sobre programació amb Scratch i Little Bits. 

L'activitat ha tingut una durada total de 7,5 hores dividida en 5 sessions diferents. Els i les petites alumnes van començar amb una presentació i primer contacte amb els Little Bits, a través de la lliure experimentació del material i afegint cada cop més peces per entendre el seu funcionament i possibilitats.

Durant les sessions posteriors es va combinar la tecnologia Little Bits amb l'Scratch i es van programar diferents jocs en petits grups de 2 i 3 persones. Entre els vídeojocs triats hi havia laberints, l'ús de pilotes i pales i el mític joc de ciència ficció "Space invaders" ("Invasors de l'espai"). Un cop funcionant, s'afegien controladors a través de la incorporació de Little Bits. Per exemple, el potenciòmetre servia per controlar la velocitat de les naus espacials o es podien afegir pilotes extres i diferents opcions amb comptadors de punts.

Us recordem la prova pilot de préstec de kits de robòtica i programació s'adreça exclusivament  a dinamitzadors i dinamitzadores de la xarxa. Aquí teniu la relació de materials en cessió:

  • 4 kits d'iniciació a l'electrònica (Little Bits) per a 4-12 persones cadascun.
  • 3 kits d'iniciació a la programació (Little Bits + Arduino) per a 3-9 persones cadascun.
  • 2 kits Aula de robòtica (Tinkerkit Scuola) per a 5-15 persones cadascun.

També posem a disposició de tota la Xarxa una sèrie de guies didàctiques (que adjuntem a continuació) que podreu utilitzar als tallers que desenvolupeu als vostres punts. D'una banda, podeu accedir a dues guies que recullen diferents exemples d'activitats amb Little Bits. A més a més, us facilitem una guia d'introducció a l'Arduino amb Tinkerkit.

Les persones que accedeixin al préstec es comprometen a aportar la seves experiències a la resta de la xarxa i compartir una nova activitat que quedarà incorporada a les guies. Estem recopilant les experiències de diversos punts i aviat publicarem un recull d'activitats disponibles per a tota la xarxa.

Añadir nuevo comentario

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.
CAPTCHA de imagen
Introduzca los caracteres mostrados en la imagen.