Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

El domini .cat arriba als 100.000 registres!

Posted on 02/03/2016
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
100.000 dominis .cat
100.000 dominis .cat. 2016. Source: Fundació puntCAT. Licence: Tots els drets reservats

La Fundació puntCAT ha anunciat que ja s'han registrat 100.000 dominis .cat! Segons afirma la organització, en 10 anys d'existència el .cat s’ha convertit en el domini de referència la territoris de parla catalana.

El 2015 va ser l'any amb més registres de la història, amb més de 27.000 nous .cat, una xifra que supera fins i tot la del 2006, l’any en què es va posar en marxa el domini de la comunitat catalanoparlant i en el qual es van registrar 19.856 .cat. Es tracta de la primera vegada que un domini no vinculat a un país sinó a una comunitat i cultura aconsegueix aquest èxit.

Segons dades de la Fundació puntCAT, pel que fa a la tipologia d’usuaris, el .cat és un domini utilitzat majoritàriament per empreses, comerços i autònoms, ja que més del 60% dels llocs web amb una extensió .cat corresponen a aquests col·lectius. En referència a la seva participació de mercat a Catalunya, el .cat continua ocupant la tercera posició, amb una quota del 14%, darrere del .es (40%) i del .com (37%).

En declaracions del president de Fundació puntCAT Santi Ribera, “encara queda molta feina per fer: de fet, el 70% de la microempresa a Catalunya no té ni tan sols té lloc web. Un dels objectius de la Fundació és treballar per convertir el català en la llengua de referència en el món digital”.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.