100.000 dominis .cat
100.000 dominis .cat. 2016. Fuente: Fundació puntCAT. Licencia: Todos los derechos reservados.

El 2015 va ser l'any amb més registres de la història, amb més de 27.000 nous .cat, una xifra que supera fins i tot la del 2006, l’any en què es va posar en marxa el domini de la comunitat catalanoparlant i en el qual es van registrar 19.856 .cat. Es tracta de la primera vegada que un domini no vinculat a un país sinó a una comunitat i cultura aconsegueix aquest èxit.

Segons dades de la Fundació puntCAT, pel que fa a la tipologia d’usuaris, el .cat és un domini utilitzat majoritàriament per empreses, comerços i autònoms, ja que més del 60% dels llocs web amb una extensió .cat corresponen a aquests col·lectius. En referència a la seva participació de mercat a Catalunya, el .cat continua ocupant la tercera posició, amb una quota del 14%, darrere del .es (40%) i del .com (37%).

En declaracions del president de Fundació puntCAT Santi Ribera, “encara queda molta feina per fer: de fet, el 70% de la microempresa a Catalunya no té ni tan sols té lloc web. Un dels objectius de la Fundació és treballar per convertir el català en la llengua de referència en el món digital”.