Logo CTC Masquefa
Logo CTC Masquefa.

Aquesta mateixa setmana s’ha obert el període d’inscripció als nombrosos cursos per a persones adultes organitzats pel Consistori. Per a aquesta nova temporada s’han programat 120 cursos d’aprenentatge de llengües, coneixements de base i accessos al sistema educatiu, formació per a l’ocupació, TIC, expressió artística i esports; alguns d’ells amb la implicació de les entitats. El darrer any van passar pels cursos gairebé 1.300 alumnes.

Una guia amb tots els cursos

Per difondre tots els cursos que s’han organitzat, l’Ajuntament ha tornat a editar la Guia d’oferta formativa per a persones adultes, que ja es pot consultar a l’Ajuntament (C/ Major, 93), l’Àrea de Serveis Personals (C/ Crehueta, 33) i al CTC (avinguda Catalunya, 58-62). També es pot consultar al web municipal www.masquefa.cat.

(Consulteu la guia)

El dia 17, xerrada informativa

A més, el 17 de setembre el CTC acollirà una sessió informativa en què també es donarà a conèixer tota l’oferta formativa del nou curs. La sessió tindrà lloc a les 10 del matí. També s’informarà de la possibilitat de treure’s al CTC la nova acreditació de la Generalitat en competències digitals ACTIC.

Programació amb novetats

Entre les novetats de l’agenda formativa per a persones adultes destaquen els cursos de francès inicial, nivell mig d’anglès i llengua de signes.

La programació manté propostes que han tingut una gran acceptació, com ara el curs d’alemany (nivell mig), català, alfabetització i neolectura i la preparació de la prova d’accés a Cicles Formatius de Grau Mig i Superior.

L’oferta continua posant l’accent en l’estreta relació entre formació i món laboral. Així, gran part d’aquesta formació postobligatòria està orientada a que els alumnes puguin estar més ben preparats a l’hora de trobar feina o millorar la que tenen. També es faran tallers específics de recerca activa de feina.

La preparació a CFGM, més econòmica

Masquefa, formant part de la Xarxa Transició Escola Treball (TET) Anoia Sud, ha aconseguit una subvenció de 7.217 euros del Programa de mesures formatives per a lluitar contra la crisi de la Diputació de Barcelona per finançar el curs de preparació de la prova d’accés a Cicles Formatius de Grau Mig.

Això permetrà que els alumnes passin de pagar 79,50 euros trimestrals a només 50 euros per tot el curs. Aquesta formació s’adreça a persones que no tinguin el certificat en ESO i que tinguin com a mínim 17 anys o els facin durant el 2011.

L’Ajuntament ofereix també aquest any la preparació de la prova d’accés a Cicles Formatius de Grau Superior, adreçada a persones que tinguin com a mínim19 anys o els facin aquest 2011.

El cursos TIC, gratuïts a les persones en atur que vagin a classe

La formació en Tecnologies de la Informació i la Comunicació continua sent un dels puntals. Per al trimestre setembre-desembre del 2010 hi ha previstos una vintena de cursos i tallers, de nivells bàsic, mig i avançat, que permetran formar-se a gairebé 300 persones.

Aquest curs les persones en situació d’atur pagaran un preu simbòlic i l’Ajuntament els retornarà l’import si assisteixen almenys al 80% de les classes.
També s’allarga, a demanda dels mateixos usuaris, la durada dels cursos, que passen a ser de 10 i de 20 hores.

Una altra novetat és que al CTC es pot preparar i fer l’examen per a obtenir la nova acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació acTIC de la Generalitat de Catalunya, sense necessitat de desplaçar-se a d’altres localitats.

Aquest curs al CTC s’habilita, un dia a la setmana, una Aula Oberta amb la presència d’un professor que ajuda les persones que fan autoformació i tenen dubtes i les persones amb discapacitat que requereixen més atenció.