Webmaker de Mozilla
Webmaker de Mozilla.

La Xarxa Punt TIC ha acollit el 15 de setembre una Maker Party, on els/les participants han après a fer servir Appmaker de Mozilla. Es tracta d'una eina gratuïta per crear aplicacions mòbils sense necessitat de tenir coneixements de programació.

Aquesta no és, però, l'única eina que ofereix Mozilla. A través de la comunitat Webmaker posa a l'abast de tothom diferents eines gratuïtes per poder crear una plana web, aprendre llenguatge html i CSS o fusinar vídeo, àudio i imatges.

“Som una comunitat global dedicada a l'ensenyament d'habilitats digitals i alfabetització web. Explorem, retoquem i creem junts per construir una web oberta i feta per tots”. Així s'autodefineix la plataforma Webmaker.

Webmaker.org ofereix un conjunt d'eines, recursos educatius i guies d'esdeveniments perquè la ciutadania “deixi d'utilitzar i comencis a crear la web”. Pot ser, doncs, una eina molt útil per a dinamitzadors/ores. Hi trobareu recursos per crear i també per poder ensenyar i també podreu participar en formacions i compartir materials i codi generat per vosaltres.