El talent femení continua creixent al sector tecnològic però encara calen més referents per a que nenes i adolecescents optin per triar carreres tecnològiques i científiques. 108 dones i entitats de diferents àmbits van presentar la seva candidatura a alguna de les set categories dels Premis Dona TIC 2019, impulsats pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, que va batre tots els rècords de convocatòria.

El passat 25 de març a la Llotja de Mar es va presentar una nova edició dels premis, amb l’objectiu de fer visible les dones del món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies, i oferir referents a les nenes i adolescents. Fins al 19 de maig es poden presentar candidatures. 

"Necessitem dones en el sector TIC, però sobretot volem dones que liderin el sector TIC", va explicar el conseller Jordi Puigneró. Com cada any, els guardons dels Premis DonaTIC coincidirà amb el 13 d'octubre, Dia d’Ada Lovelace, en reconeixement a la que fou la primera programadora de la història. 

Subvencions a l’emprenedoria i el lideratge femení en l’àmbit digital

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública ha llençat una convocatòria de subvencions per impulsar l’emprenedoria i el lideratge femení en l’àmbit digital i fins el 23 d’abril, es podran presentar les sol·licituds per demanar aquestes subvencions. La quantia de la subvenció per empresa beneficiaria serà d’un mínim de 15.000 € i un màxim de 35.000 €.

"Hem obert de mig milió d'euros per aquelles dones que fa entre 1 i 3 anys que tenen una empresa de base tecnològica i que el 50% estigui en mans de dones puguin créixer i ser en el futur una empresa empleadora o destinar a qualsevol tipus de projecte que fomenti l'emprederia femenina", va explicar Joana Barbany, Directora de Societat Digital. Podeu conèixer aquí tots els requisits.