Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Coneix el pla de treball 2016 per l'Horizon 2020 - TIC

Posted on 16/02/2016
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Finançament 2016/17 Horizon 2020
Finançament 2016/17 Horizon 2020. Source: Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya. Licence: Tots els drets reservats

Els plans de treball són els documents de la Comissió Europea que recullen les línies estratègiques dels principals programes de fons europeus. En el document que us adjuntem podreu veure les diferents convocatòries, oportunitats de finançament i accions a desenvolupar pel programa Horizon 2020, el programa de desenvolupament de projectes d'innnovació tecnològica.

Els plans de treball us permetran començar a preparar les vostres convocatòries per l'Horizon 2020 de cara als anys 2016 i 2017. Igual que a la convocatòria de 2014-15 les accions i productes TIC recolzats pel programa de treball volen cobrir la cadena d'innovació completa, des de la recerca bàsica fins a la comercialització:

  • La investigació avançada per descobrir les possibilitats tecnològiques i les contribucions de les TIC a la investigació prèvia i la innovació s'aborden a l'apartat "Excellent science" del programa de treball, a les línies "Future and Emerging Technologies" i "European research infrastructures".
  • Les activitats de recerca i innovació en tecnologies genèriques en TIC, ja siguin impulsades per plans de treball industrials o per mitjà d'un enfocament de baix a dalt s'aborden a l'apartat  "Leadership in enabling and industrial technologies (LEIT)" com a part del programa de treball.
  • Les investigacions multidisciplinars dirigides a l'aplicació de les TIC i la innovació per fer front als reptes socials s'aborden en els apartats "Societal challenges".

No obstant això, encara que l'estructura general del programa de treball 2016-17 és molt similar a la d'2014-15, s'han de tenir en compte alguns canvis importants:

  • Les activitats destinades a donar suport a les PIMEs innovadores del sector de les TIC s'agrupen juntament amb activitats similars aplicables a altres camps científics i tècnics en una única convocatòria: "Innovation in SMEs" del programa de treball.
  • Les "Cross outting activities" que combinen contribucions des del «Leadership in enabling and industrial technologies" i "Societal Challenges" també estan agrupades en una part específica del programa de treball.

En el document adjunt podeu veure una descripció més detallada de les diferents línies de finançament, els imports assignats a cada convocatòria i els terminis d'inici i final de presentació de projectes.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.