Per Sant Jordi, clava-la amb l'Optimot
Per Sant Jordi, clava-la amb l'Optimot. 2016. Font: Generalitat de Catalunya. License: All rights reserved.

L'Optimot busca històries breus en una piulada (140 caràcters) amb l’etiqueta #StJordiÒptim. La història ha de tenir a veure amb la diada de Sant Jordi i, a més, ha de contenir una expressió en la variant dialectal que vulguin els participants: locucions, dites, frases fetes o refranys i que en l'actualitat no es trobin fent una cerca a l’Optimot.

Des del compte de l’@optimotcat es repiularan els textos rebuts entre el 4 i el 19 d’abril, i el dia 22 es farà públic el nom dels guanyadors o guanyadores. El jurat valorarà que l'expressió quedi ben contextualitzada dins del relat, que sigui viva i genuïna en català, que s'entengui el significat i que el microrelat sigui creatiu, original i inèdit. El jurat estarà format per la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa; Vicent Partal, director de Vilaweb, i Neus Nogué, professora del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona.

El primer classificat s’endurà un àpat regal per a dues persones al restaurant Semproniana d’Ada Parellada i un carnet TR3SC (subscripció anual), i els classificats en segon i tercer lloc, una subscripció anual al carnet TR3SC cadascun. Paral·lelament, el projecte el·laborarà una fitxa al cercador de l'Optimot amb cada una de les expressions guanyadores del concurs. Aquí teniu algunes piulades que us poden servir d'exemple per entendre el concurs:

Els i les participants han de ser majors de 18 anys i disposar de compte a Twitter. Podeu enviar tants tuits com volgueu!