S'ha posat en marxa una campanya a nivell europeu per demanar a compradors públics que facin servir el seu poder de compra per exigir el compliment dels drets internacionals de treball i les normes ecològiques en la cadena de subministrament global d'ordinadors.

Logotip Procure IT fair
Logotip Procure IT fair.

Procure IT fair és una coalició d'organitzacions no governamentals (ONG) de diversos països europeus que pretén crear consciència sobre les condicions laborals i contaminació ambiental en la producció d'ordinadors.

A través del vídeo que podeu veure tot seguit explica la vulneració dels drets laborals que pateixen molts treballadors i treballadores del sector electrònic i anima a tothom a signar una petició adreçada a universitats i escoles politècniques europees. Les insta a que incloguin criteris socials en els seus processos de contractació i a que aprovin una resolució per garantir la responsabilitat social en l'adquisició d'ordinadors. L'objectiu és arribar a les 10.000 signatures i fer-les arribar a les universitats i escoles politècniques europees.

 

 

Aquesta campanya, amb la col·laboració de Setem, ha publicat una guia per a la compra pública sostenible d'ordinadors, que us podeu descarregar en aquest enllaç.