Sessió de Connecta't a la Biblioteca de Sant Pau - Santa Creu
Sessió de Connecta't a la Biblioteca de Sant Pau - Santa Creu.

El Connecta’t és una iniciativa del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació i el Servei d’Ocupació de Catalunya, que té com a objectiu promoure l’alfabetització digital de persones en situació d’atur amb la finalitat de facilitar-los la recerca d’un lloc de treball. Durant l’edició 2012, ha comptat amb la col·laboració de Càritas Diocesana de Barcelona, s’han impartit un total de 2.145 hores lectives, distribuïdes en 143 mòduls de formació (A, d’Alfabetització digital, i B, d’Orientació laboral), a les instal·lacions de 36 Punt TIC i d’entitats col·laboradores de la DGTSI.

En el següent reportatge en vídeo diversos agents que han participat en el projecte (usuaris, SOC, coordinació del programa i biblioteques) fan una valoració del desenvolupament del Connecta't 2012 tot avaluant el seu impacte al territori. Des de la direcció del projecte es considera que el Connecta't ha estat "un èxit" perquè s'ha arribat a un ventall més ampli de gent gràcies a haver sumat nous espais de formació.

 

 

Fidel al seu compromís de promoure l'accés a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per part de la societat civil, la DGTSI convida a tots els Punt TIC i centres col·laboradors, atès el seu paper com a referents territorials en matèria tecnològica, a mantenir viu el programa tot aprofitant la seva metodologia i materials formatius. Les entitats que disposin d’instal·lacions i personal formador i desitgin oferir en el futur aquest servei comptaran amb el suport i assessorament de la DGTSI i el SOC a l’hora d’organitzar els cursos i derivar-hi els usuaris/àries.