Continguts

10 de juny

Presentació

Presentació i introducció

10:00 a 10:30 h

Benvinguda institucional per part de la directora general de Societat Digital, Joana Barbany. A continuació, el cap del Servei d’Inclusió i Capacitació Digital, Ricard Faura, farà una introducció a la realitat actual de la Xarxa Punt TIC i explicarà la necessitat de la implicació de tots els agents que en formen part.

Taula Rodona

Taula rodona: posem en valor la diversitat de la Xarxa Punt TIC com a eix de la capacitació digital de la ciutadania

10:30 a 11:30 h

Descoberta de les diferents realitats que inclou la Xarxa Punt TIC, on conviuen espais públics i privats, i equipaments tan diversos com telecentres, biblioteques, escoles, fablabs, centres de formació tecnològica, punts d’atenció a col·lectius amb risc d’exclusió social i digital, etc. Tot i la seva diversitat, tots acompanyen la ciutadania i li ofereixen eines de capacitació per viure en l’actual societat digital; són serveis de referència en el seu entorn, i exerceixen una funció dinamitzadora.

Conductor: Ricard Faura.

Llegir més

Element central

El Punt TIC com a element central de l’estratègia de societat digital de Catalunya

12h a 14h

Cas pràctic: Plantegem una estratègia adaptada a la realitat i necessitats d’un territori i definim quin paper hi juga el Punt TIC.

Un espai d'interacció per co-dissenyar el futur de la Xarxa Punt TIC a partir de la seva diversitat, de les oportunitats que ofereixen projectes i entitats que s’hi apropen (col·laboratoris, ACTIC, Xarxa ParticipaLab, Bretxa Digital, eleccions agràries...). Inclou una dinàmica conduïda per un docent de la formació d’innovació social digital a través de la qual es tractarà d’identificar els reptes de la Xarxa, es definiran les bases per a la seva resolució en el futur i es proposaran possibles línies de treball perquè cada Punt TIC aprofiti les diferents oportunitats estratègiques en funció de la seva realitat, municipi, recursos, etc.

Conducció per part de Laia Sánchez, docent de la formació d’innovació social digital, i la Secretaria de Polítiques Digitals.

Llegir més

 

Tancament de la jornada: Passem a l'acció

14h

Com a complement a la jornada es proposaran sessions per aprofundir en diferents àmbits adreçades a les persones dinamitzadores, tècniques i responsables de les entitats locals, que s'organitzaran properament.