Jennifer Struble, científica
Jennifer Struble, científica. Tipus de lletra: Twitter @cientificasbiomed.

L'objectiu de Wisibilízalas és lluitar contra els estereotips que associen el treball en ciència en general, i en tecnologia en particular, amb el gènere masculí. El certamen s'adreça a escoles i instituts per:

  1. Generar reflexió sobre la menor visibilitat de les dones en ciència i tecnologia
  2. Donar visibilitat a dones que treballen en l'àmbit de les TIC
  3. Potenciar les referències femenines en l'àmbit de la ciència i la tecnologia

Així, els i les participants hauran de crear una pàgina web en la qual descriguin la carrera (biografia, resultats destacats, curiositats...) de com a mínim dues dones espanyoles contemporànies que treballin en l'àmbit de les TIC (a Espanya oa l'estranger). Han de ser perfils rellevants de dones líders en el seu àmbit o dones del seu entorn local que treballen en els àmbits de les TIC. L'idioma de publicació és lliure. Els millors continguts s'inclouran en pàgines de Wikipedia, amb la col·laboració de Wikimujeres.

S'hi pot participar en grups de màxim 10 alumnes de qualsevol entitat educativa d'Espanya d'entre 12 i 18 anys. Els alumnes menors de 12 anys estan també convidats a participar, per competir pel premi especial: Wisibilízalas Junior.

La participació estarà oberta fins al dia 9 desembre 2016 a les 17.00 hores. El lliurament es realitzarà enviant un email a wisibilizalas[arrova]upf.edu que contingui: Nom del centre, adreça, nom del professor/a referent, noms dels membres de l'equip i enllaç al portal web creat.

Els premis seran els següents:

  • 1r premi: Impressora 3D categoria I
  • 2n premi: Impressora 3D categoria II
  • 3r premi: 5 kits Makey Makey
  • Wisibilízalas Junior: Impressora 3D (estudiants menors de 12 anys)