Imagina i crea amb Scratch a Tremp
Imagina i crea amb Scratch a Tremp. Autor: Punt TIC e-Tremp. 2016. Llicència: Tots els drets reservats.

El tallers s'han desenvolupat gràcies a la col·laboració dels centres educatius CEIP Valldeflors i Col·legi Maria Immaculada del municipi. A través d'aquesta acció s'ha volgut donar un impuls a l'aprenentatge de la programació entre els més joves i, alhora, facilitar la seva utilització als centres educatius. Es tracta d'una aposta de la organització per a que els centres vegin ja que es tracta d’una excel·lent eina per poder treballar les diferents competències.

El punt TIC e-Tremp valora que la "incorporació d’activitats lúdiques, en aquest cas a través de la gamificació, permet crear en l’alumnat els valors positius comuns a tots els jocs i una motivació extra. El joc és una de les eines més potents que hi ha per a l’aprenentatge, atès que els nens i nenes l’utilitzen de forma innata per construir múltiples aprenentatges, gaudint i sense esforç. El joc, doncs, fixa millor els continguts, afavoreix la millora del rendiment acadèmic, desenvolupa l’autonomia de l’alumne i promou el treball cooperatiu".

Com a complement al treballar a l’aula, s’ha creat un espai al web de l’e-centre Tremp des d’on els alumnes i professors poden descarregar els continguts apresos, ampliar coneixements i exposar els jocs que programin.