Dones i TIC
Dones i TIC. Autor: GSCSNJ. 2007. Tipus de lletra: Flickr. Llicència: BY-NC.

Les xifres també aboquen que als països pertanyents a l'OCDE, només 1 de cada 5 persones graduades en informàtica i telecomunicacions són dones. A nivell de l'estat espanyol, només el 8% de les nenes de 15 anys vol estudiar Informàtica, davant del 25% dels nens de la mateixa edat que afirma voler fer-ho. Aquestes xifres volen dir que un elevat percentatge de la població mundial no està accedint a les oportunitats professionals que es deriven de la indústria de la tecnologia i les comunicacions.

La Unió Europea calcula que al 2020 hi haurà 825.000 llocs de treball vacants a tot Europa relacionats amb la informàtica i les TIC. És necessari doncs facilitar l'accés de les dones en aquest àmbit per garantir la competitivitat de les empreses del sector a llarg termini. De fet, no es tracta només de les empreses directament relacionades amb el sector TIC. La mateixa UE assegura que el 90% dels llocs de treball del futur requeriran competències digitals.

Altres informes de Microsoft posen en evidència que les dones representen el 18% dels professionals de la indústria de la tecnologia i només el 19% dels treballadors del sector TIC té a una dona com a cap. Per la seva banda, la Unió Internacional de Telecomunicacions destaca al seu informe sobre ocupabilitat a la indústria de la tecnologia que mentre a la dècada dels vuitanta les dones representaven el 37% de les llicenciatures en informàtica als Estats Units, actualment aquest percentatge s'ha reduït al 20%.