Formació en innovació social digital
. Autor: Pexels.

La formació aprofitarà els materials formatius dissenyats en el marc d’una prova pilot impulsada per la Generalitat el 2021, amb la col·laboració de la Fundació i2CAT. Durant aquest pilot, una comunitat de pràctica gestionada per TecnoCampus i formada pels tècnics i tècniques de labs d’innovació consolidats com CoBoiLab, CoEbreLab, CoInnova Sant Feliu i Citilab, van posar en comú la seva experiència i coneixements amb l’objectiu de cocrear continguts formatius en matèria d’innovació social digital. Alguns d’aquests laboratoris són resultat de l’evolució de determinats Punt TIC des de l’alfabetització i inclusió digital a la innovació social digital.

El dimarts 29 de març a les 10 hores s'ha celebrat una sessió informativa en format webinar on s'han explicat tots els detalls del curs, impartida per l'Àngela Herrera del Punt TIC CoBoiLab i Ricard Benítez, de la Secretaria de Polítiques Digitals. Podeu trobar la sessió en aquest enllaç.

Com s'estructura el curs?

El curs, de 110 hores lectives i amb format teòrico-pràctic i semi-presencial. Enguany, s’organitza en 5 mòduls formatius i més de 80 hores de treball autònom (asíncrones) de l’alumnat, a través de la plataforma de formació virtual de TecnoCampus. La formació es realitza mitjançant una metodologia d’aprenentatge horitzontal, participatiu, basada en el treball col·laboratiu, per reptes, de personal formador i alumnat. La Fundació exercirà la coordinació pedagògica de la formació per garantir-ne la coherència i un fil conductor.

Els continguts han estat elaborats gràcies al treball col·laboratiu de diferents experts, que posen la seva experiència i coneixements a disposició de tècnics d’administracions locals i d’entitats vinculades a la Xarxa Punt TIC que hi estiguin interessats. El termini d’inscripció finalitzarà el proper 31 de març. La formació s’iniciarà el 8 d’abril i finalitzarà a finals de juny. La distribució del temps per part de l’alumnat és:

  • 26 hores síncrones
  • 84 hores asíncrones
  • 2 hores presencials (mínim)

A qui s'adreça el curs?

El curs s’adreça a les persones dinamitzadores i tècniques d’entitats vinculades a la Xarxa Punt TIC, per tal de satisfer la seva necessitat de formació en matèria d’innovació social digital i acompanyar-les en el procés de disseny de projectes. La formació exigeix una dedicació i implicació màxima de les persones participants, que seran seleccionades atenent a diferents criteris. Un dels aspectes a valorar que més es tindrà en compte és l’aposta de l’entitat gestora del Punt TIC per la innovació com una eina transversal dins de l’organització, així com el suport que ofereix al seu personal dinamitzador a l’hora d’impulsar iniciatives en aquesta matèria.

Durant el mes de març es durà a terme la selecció de persones candidates, mentre que la formació s’impartirà entre el mesos d’abril i juny. Atès que és totalment gratuïta i les places són limitades, en farem una selecció acurada de les persones participants. Així, els exigim una implicació màxima en la formació i una aposta decidida per la innovació social digital de l’entitat a la que pertanyen. Al document adjunt trobaràs informació detallada del curs (contingut, calendari, persones formadores, etc). Les persones interessades poden formular la seva candidatura enviant un correu electrònic a societatdigital@gencat.cat.