Logotip de la crida Hack the School
Logotip de la crida Hack the School. Autor: Educació Demà - Fundació Jaume Bofill. 2016. Llicència: Tots els drets reservats.

A la Fundació Jaume Bofill consideren que reflexionar i experimentar amb la reorganització dels espais escolars pot ser un element catalitzador d’un canvi més profund, tant a nivell educatiu (optimització dels aprenentatges) com a nivell comunitari (major implicació, comunicació i involucració d’alumnes, famílies, docents i altres agents a la vida escolar). Per això van llançar la crida Hack the School, que donarà a 30 centres educatius l'oportunitat de pensar i implementar aquests canvis, amb la implicació de tota la comunitat educativa i l'acompanyament i suport de la Fundació Jaume Bofill.

Així doncs, Hack the School busca 30 centres educatius que desitgin repensar els seus espais i elements escolars, amb l’objectiu d’elaborar propostes i solucions dirigides a millorar i a optimitzar l’aprenentatge dels seus alumnes i la vinculació entre els diferents membres de la seva comunitat educativa.

Els ofereix:

  • L’acompanyament d’un expert en arquitectura i disseny amb qui treballar col·laborativament durant tota la crida.
  • Formació específica per aplicar diversos kits metodològics basats en el design thinking que orientaran la recerca-acció i la co-creació, els processos de canvi, la presa de decisions i les solucions del vostre centre.
  • Visites a escoles i centres educatius que ja han repensat els seus espais escolars perquè pugueu conèixer de primera mà les seves solucions.
  • Accés a materials vinculats a pràctiques inspiradores que us seran molt útils en els vostres propis processos.
  • Compartir els vostres coneixements, reflexions i idees amb d’altres persones i centres educatius.

Les candidatures per participar-hi s'hauran de presentar fins a l'1 de febrer de 2107, emplenant aquest formulari. Abans de fer-ho, cal llegir les bases de la crida.

El 12 de febrer es donaran a conèixer els 30 centres seleccionats i començaran el seu procés de reorganització, que culminarà el mes de maig.