Fabriko 3D és un projecte nascut a les terres de l'Ebre per apropar la tecnologia 3D a les persones usuàries a través de la descàrrega de productes acabats fomentant el consum responsable.

Topall de porta de Fabriko 3D
Topall de porta de Fabriko 3D. Tipus de lletra: Fabriko 3D. Llicència: BY-SA.

L'SmartCentre de Santa Bàrbara dona suport a projectes emprenedors del territori apostant per promocionar a joves talents. Un d'aquests projectes és Fabriko 3D, que neix per tal d'apropar la tecnologia 3D a les persones, a través de la descàrrega de productes acabats. La seva web presenta els productes per famílies o temàtiques, les quals un usuari/ària pot seleccionar i descarregar fàcilment.

Tots els productes es caracteritzen per ser peces pràctiques, innovadores, amb dissenys sostenibles i visualment atractives. Poden ser gratuïts o de pagament (entre 0,5 i 2,9 €). Les peces han estat concedides per ser fabricades en impressores 3D domèstiques, facilitant així la fabricació unitària i contribuint al desenvolupament sostenible. Fabriko 3D pretén que les persones usuàries d'impressores 3D puguin gaudir imprimint productes funcionals i acompanyar-los a desenvolupar les seves idees.