El programa mSchools, que promou la integració de les tecnologies mòbils a l'aula, va engegar la seva quarta edició en una jornada celebrada en el marc del Mobile World Congress. També s'hi van lliurar els Mobile Learning Awards 2018.

Foto de grup dels mSchools Mobile Learning Awards 2018
L'1 de març s'han lliurat els premis dels Mobile Learning Awards 2018. Autor: mSchools (Twitter). Llicència: Tots els drets reservats.

El director del Mobile World Congress, John Hoffman, va inaugurar la jornada "Changing education together" donant les gràcies als professors i professores que creen el futur a través de la docència, per creure que el canvi és possible i fer-ho realitat. Va destacar que en les edicions passades del programa s'ha pogut "explorar com els canvis en la societat i en la tecnologia condueixen ràpidament a la necessitat de millorar l'educació" i que la d'enguany pretén entendre millor el lideratge que ha d'assumir el professorat. D'aquí el lema de la jornada: "Liderant la transformació digital".

L'esdeveniment va aplegar més de 500 directors/ores de centres escolars, representants del sector de l’educació i responsables de polítiques educatives, i va comptar amb la participació de Francesca Bria, comissionada de Tecnologia i Innovació Digital de l'Ajuntament de Barcelona; Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat; i Genís Roca, fundador i president de RocaSalvetella.

Lliurament dels Mobile Learning Awards 2018

Aquest certament reconeix els projectes més innovadors de docents, escoles i AMPA de Catalunya a través de l’ús de la tecnologia mòbil a l’educació. Els i les guardonades es van donar a conèixer en el marc de la jornada "Changing education together". Van ser aquestes/es:

Modalitat Millors experiències i propostes d’aula amb tecnologies digitals

Categoria docents:

  • 1er premi: Núria Ferré, Institut Comte de Rius (Tarragona) – Instal·lacions elèctriques; dels plànols en 2D a la realitat virtual.
  • 2n premi: David Llamas i Domènec Rusca, Institut Frederic Martí (Palafrugell) i Escola Carrilet (Palafrugell) – STEAM, design thinking, videojocs i  impressió 3D a l’aula? Yes, We can.
  • 3r premi: Mercè Vilà i Roser Espelt, Escola La Vila (Palamós) – Gamifiquem l’aula a primària! L’Antiga Grècia: El viatge a Emporion.
  • Menció especial: Jaume Feliu i Laia Palou, Institut Salas i Xandri (Sant Quirze del Vallès) – Natusfera Biodiversity Congress.

Modalitat Escoles innovadores en l’aplicació de les tecnologies digitals

Categoria Centres Educatius:

  •  Institut Badalona VII, Badalona – B7 mTech High. Transformem l’Institut amb les nostres pròpies apps.
  • Escola Mossèn Albert Vives, La Seu D’Urgell – AV Robots: Robòtica i Pensament Computacional a l’Escola Mn Albert Vives.
  • Escola Puig de les Cadiretes, Llagostera – Ampliem les nostres eines.

Categoria AMPA/AFA:

  • AMPA CEIP Drassanes, Barcelona, amb el projecte "Cap al DrassanesLab: Tecnologia i coneixement contra l'escletxa digital".

El programa mSchools pretén promoure l'aprenentatge amb la tecnologia mòbil, millorar les competències digitals i l'esperit emprenedor, i construir un entorn obert per a l'educació mòbil. Per aconseguir aquests objectius, impulsa diferents accions, com ara, els mSchools Student Awards, que a l'abril obriran convocatòria.