Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

El Govern aprova la creació de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya

Publicat el 27/05/2016
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Agència de Ciberseguretat de Catalunya
Agència de Ciberseguretat de Catalunya , per Yuri Samoilov. 2014. Font: Flickr. Llicència: BY

El Govern de la Generalitat ha acordat aquesta setmana la creació de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, adscrita al Departament de Presidència, i que substituirà a l'actual Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT).

El Govern de la Generalitat ha donat llum verda al Projecte de llei de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic per a l’exercici 2016 en la reunió del passat 24 de maig. Pel que fa al capítol de mesures administratives, la llei incorpora novetats que afecten sectors i matèries diferents com ara seguretat, urbanisme, ordenació ambiental i aigües i transports, turisme i consum, entre d’altres. Una de les novetats és que es crea l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

L’ens, que neix amb un pressupost de 24,6 milions d’euros en el període 2016-2019, té com a principal missió vetllar i garantir la seguretat de les xarxes de comunicacions electròniques i els sistemes d’informació en l’àmbit de la Generalitat de Catalunya i de tot el seu sector públic, en col·laboració amb els organismes judicials i policials. La seva missió també serà coordinar-se amb el sector privat per millorar els nivells de seguretat de les tecnologies de la informació amb la ciutadania i donar suport al govern per elaborar i executar els plans de seguretat en la matèria.

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.
Imatge CAPTCHA
Introduïu els caràcters que es mostren a la imatge.