Taller sobre Arduino a la jornada Codifica't
Taller sobre Arduino a la jornada Codifica't.

Organitzada per la Xarxa Punt TIC amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Garrotxa, la jornada s'emmarcava en un esdeveniment que ha tingut lloc de l'11 al 17 d'octubre a nivell europeu per potenciar la programació i la robòtica, l'European Code Week.

La conferència inicial de la jornada va anar a càrrec de l'Artur Coll, de l'Àrea de Tecnologies per a l'Aprenentatge i el Coneixement del Departament d'Ensenyament Generalitat de Catalunya. Després de fer un repàs a la història de la robòtica educativa, va explicar iniciatives que s'estan portant a terme a centres educatius catalans amb diferents eines, com ara, el robot infantil Bee-Bot o el set de construcció Lego WeDo. Aquí teniu la seva presentació!

 

Tot seguit, vam poder conèixer diferents experiència que s'estan desenvolupant a Olot, Sant Adrià del Besòs i Barcelona. L'Antoni Moreno ens va explicar que des del 2002 organitzen el concurs Robolot amb l'objectiu de despertar, de forma lúdica, l'esperit de recerca i innovació tecnològica entre els i les joves.

El David Picó, dinamitzador de desdelamina.net, del barri de La Mina de Sant Adrià de Besòs, va portar amb ell La Mota, una taula mòbil amb diferents motxilles educatives que fan servir per apropar la robòtica a la ciutadania. Per acabar el bloc de les experiències, la Núria Alonso del Teb va explicar un parell d'iniciatives portades a terme per aquesta entitat al barri del Raval: Un taller de robòtica obert a la ciutadania i la comunitat d'aprenentatge d'Arduino.

Per acabar la jornada, els/les participants van poder triar entre dos tallers pràctics i conèixer de prop el projecte Arduino o l'eina AppIventor. Al taller d'Arduino, el Xavier Pi, consultor del Dpt. d'Innovació i Societat del Coneixement (Hàbitat Urbà) de l'Ajuntament de Barcelona, va explicar els fonaments d'Arduino i va mostrar als participants diferents exemples pràctics, com ara, un projecte d'automatització d'un hort urbà.

A l'altre taller van provar de programar diferents aplicacions mòbils amb l'eina del MIT AppInventor. Ho van fer de la mà de Francesc Rambla, consultor del Pla Idigital del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

Aquí teniu algunes fotos de l'esdeveniment. Ben aviat us oferirem el vídeo de la jornada!