El Cibernàrium de Barcelona Activa posa a disposició de la ciutadania un test d'autodiagnòstic per tal que puguin avaluar el seu nivell de competències digitals amb el que pots posar-te al dia de manera gratuïta.

Bàner test de competències digitals de Barcelona Activa
Bàner test de competències digitals de Barcelona Activa. Tipus de lletra: Cibernàrium de Barcelona Activa. Llicència: Tots els drets reservats.

El passat octubre l'espai MediaTIC del Cibernàrium va acollir la tercera edició del Congrés de Competències Digitals per a debatre sobre el present i futur del sector digital. L'esdeveniment va estar organitzat per Barcelona Activa, la Generalitat de Catalunya, la Universitat Oberta de Catalunya, Blanquerna – Universitat Ramon Llull i la Fundació i2CAT.

Durant la sessió, Barcelona Activa va presentar el seu nou test d’autoavaluació de competències digitals, que permet a qualsevol persona mesurar el nivell competencial que té en el sector digital i tecnològic. El test consta de preguntes sobre les 19 competències digitals que plantegen escenaris reals i propers. La durada és variable en funció dels teus coneixements. A més, podràs descarregar-te un informe en format .pdf amb el nivell assolit per cada una de les competències digitals i accedir a les activitats impartides al Cibernàrium que més s’ajustin als teus coneixements.

Com funciona el test?

El test consta de preguntes sobre les 19 competències digitals que plantegen escenaris reals i propers. Sempre es fan preguntes de coneixement sobre la competència digital en qüestió i, si es respon de forma correcta a les preguntes de coneixement, es fan preguntes sobre l'actitud que es té sobre cada competència. Pots accedir-hi a través d'aquest enllaç.

El nombre de preguntes a respondre dependrà del nombre de preguntes correctes que vagis obtenint. Com a molt caldrà respondre 95 preguntes i com a mínim 57. Una barra de progrés t'anirà indicant si ja s'ha obtingut el 30%, el 60%, el 90% o les preguntes totals a respondre. Trobaràs 3 opcions de resposta a cada pregunta: opció A, opció B i No ho sé.

La part pràctica no s'avalua a les preguntes, per tal cal entendre els resultats del test. El que s'avalua és el coneixement i l'actitud, però el procediment (la part pràctica de la competència), cal entrenar-la amb les formacions que es recomanen després. Un cop superat el test, l'aplicació et mostrarà el teu nivell competencial per cada una de les 5 àrees temàtiques i hi podràs descarregar-te un document amb l'informe de resultats.

A partir d'aquest informe, podràs accedir a una recomanació d'activitats personalitzades i gratuïtes per a entrenar les competències digitals que consideris necessari millorar. Tota la informació en aquest enllaç.