Imatge de dones treballant
Imatge de dones treballant. Autor: Wikimedia Commons. 2018. Llicència: BY.

Les dones només ocupen un 30% dels llocs de treball en el sector TIC, segons un informe de l’Institut Català de les Dones.

Per visibilitzar la participació femenina en l’àmbit tecnològic, la Universitat Pompeu i Fabra engega una nova edició de la Women in Technology Day. L’esdeveniment comptarà amb activitats, xerrades i projectes educatius per trencar estereotips i lluitar contra les desigualtats de gènere en les TIC.

La final de la Technovation Challenge Catalunya, un programa anual internacional que cada any convida a nenes i joves d’entre 10-18 anys a desenvolupar habilitats i resoldre problemes a través de la tecnologia, obrirà la jornada. Les participants defendran els seus projectes davant un jurat format per 50 dones procedents del món social, empresarial i educatiu.

La diada seguirà amb activitats i projectes d’apoderament de les dones a les TIC com el Viquiprojecte: Viquidones Wikimujeres, per editar Viquipèdia amb perspectiva de gènere; el taller edcamp sobre Gènere, Tecnologia i Educació, per introduir la perspectiva de gènere i la coeducació a les escoles o el divAI Hackfest, sessions de debat per definir els índex de diversitat relacionats amb el gènere, la situació geogràfica, acadèmica, etc en relació a la Intel·ligència Artificial.

El Women in Technology Day acabarà amb l’entrega de premis de la tercera edició de Wisibilízalas, concurs adreçat a colegis/instituts d’Espanya i Llatinoamèrica per potenciar les referències femenines en l’àmbit de la ciència i la tecnologia.