Punt TIC

Setmanari Punt TIC
08 de març - núm. 831

 
 
Conversem sobre dones i tecnologia amb motiu del 8 de març
 
Conversem sobre dones i tecnologia
 

Lídia Santiago, dinamitzadora de l'Òmnia Torrelles i Lídia Alonso, tècnica d'innovació social del Punt TIC Co-Innova de Sant Feliu ens parlen sobre dones i tecnologia i els diferents projectes que impulsen als seus espais.

 
 
Cartell
 
Coneixes els principis feministes d'Internet?
 

Compartim el treball de feministes de tot el món que en el 2014 es van reunir en una trobada organitzada per l'Associació per al Progrés de les Comunicacions. Van desenvolupar els principis feministes d'Internet.

 
 
Una radiografia de les violències masclistes en línia
 
Violències masclistes en línia
 

L'article #PerAquíNoPassem publicat al mitjà La Directa, parla sobre violències masclistes en línia, les dades dels seus impactes, els ordenaments jurídics vigents i les estratègies d'autodefensa de les dones que les pateixen.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Activitats Òmnia 8M

Activitats dels Òmnia pel Dia Internacional de les dones

Amb l’arribada del 8 de març els punts Òmnia d’arreu del territori han organitzat activitats de sensibilització, debat i aprenentatge sobre la perspectiva de gènere i les desigualtats. Activitats 8 de març 2021 a l`Smartcentre de Santa Bàrbara

L'Smartcentre se suma a la convocatòria del 8 de març

L'Smartcentre juntament amb l'Ajuntament de Santa Bàrbara aquest any i donades les restriccions, han optat per resaltar el paper de les dones del seu poble i del territori amb activitats en línia. 
 
NOTÍCIES
 

L`Ajuntament de Barcelona combat la bretxa digital de gènere

L'Ajuntament de Barcelona combat la bretxa digital de gènere

En marxa una nova mesura de l'Ajuntament de Barcelona per combatre la bretxa digital de gènere i promoure l’equitat en les TIC. Es tracta d'una cinquantena d’accions per incrementar la presència de les dones en el mercat tecnològic.

 

II Congrés de Competències Digitals

2a. edició del Congrés de Competències Digitals

La 2a edició del Congrés de Competències Digitals: ‘Ciutadania digital en temps de pandèmia’ debatrà els marcs de referència de les competències digitals, la bretxa digital i desigualtats, el benestar i la seguretat digital. El 24/03 en format virtual. Inscripcions gratuïtes.

 

Imatge del projecte STEMConnectats de l`entitat social Sistema THEAD

Convocatòria d'incubadora de centres educatius STEMConnectats

L'entitat social Sistema THEAD impulsa el projecte STEMConnectats adreçada a centres educatius per a la formació i desenvolupament de professorat en Desenvolupament Sostenible i inclusió a través de la robòtica i la programació. El període de selecció està obert fins al 10 de març.

 

Imatge del carnet ACTIC

El Govern regula l'acreditació de l'ACTIC

La Generalitat de Catalunya ha aprovat un nou Decret a dia 2 de març de 2021 pel qual es regula l’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació (ACTIC).

 
 
 
AGENDA
 
 
Tallers participatius de ràdio, vídeo, fotografia i música
Del 5 de març al 30 d'abril [+info]
Taula rodona virtual Girls In Tech
8 de març [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC