Punt TIC

Setmanari Punt TIC
14 de gener - núm. 732

 
 
Impressora 3D
 
Subvencions adreçades als Punt TIC per adquirir maquinari d'innovació social digital
 

La Generalitat de Catalunya ha publicat l'ordre per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió d'aquestes subvencions, a través de les quals els Punt TIC podran adquirir maquinari vinculat a projectes i activitats d'innovació social digital i col·laborativa. Aviat es publicarà la convocatòria i es donarà a conèixer el termini per presentar-hi projectes.

 
 
Participants en la JdIS 2018 en una de les jornades territorials que s`hi van fer
 
La primera trobada territorial Punt TIC tindrà lloc al Vallès, el 24 de gener
 

Concretament, els dinamitzadors i dinamitzadores del Vallès Oriental i Occidental es trobaran a Palau-solità i Plegamans, amb l'objectiu de fomentar la relació i col·laboració entre els seus Punt TIC. A més de conèixer-se millor i fer xarxa, les persones participants es formaran en tecnologies relacionades amb la cultura 'maker'. La inscripció ja està oberta!

 
 
Premios Somos Digital 2019
 
Somos Digital vol reconèixer la tasca de les persones dinamitzadores i voluntàries
 

L'Asociación Comunidad de Redes de Telecentros ara es diu Somos Digital i convoca la primera edició dels Premios Somos Digital. El certamen vol reconèixer les persones que, des de l'acció professional o el voluntariat, desenvolupen projectes d'apoderament ciutadà de les tecnologies, d'aflorament del talent o de treball per a la inclusió social utilitzant les TIC. Termini: 28 de febrer.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Joan Bassolas - W!Lab

"Hem transformat una antiga aula d'informàtica en un espai de fabricació digital"

Avui us presentem W!Lab, l'espai de fabricació digital de Viladecans (al Baix Llobregat). Fa poc més d'un any que va obrir les seves portes i ja s'ha convertit en el centre de referència de la cultura 'maker', la programació i la impressió 3D al municipi. En aquesta entrevista, el gerent de la Fundació Ciutat Viladecans, Joan Bassolas, ens explica com ha sigut el procés de transformació.Portada de la guia formativa gener-març 2019 del CTC Masquefa

Formacions en TIC, ocupació i empresa, al Centre Tecnològic i Comunitari de Masquefa

El Punt TIC Centre Tecnològic i Comunitari (CTC) de Masquefa arrenca el 2019 amb molta força. Per al primer trimestre de l'any presenten una àmplia oferta formativa adreçada a adults, que inclou, entre altres, càpsules sobre com esdevenir youtuber d'èxit, ciberseguretat o l'assetjament escolar i cursos sobre el paquet de Microsoft Office o preparació a les proves ACTIC. 
 
NOTÍCIES
 

Taller en una edició anterior de l`ITworldEdu

Oberta la convocatòria per proposar tallers a l'ITworldEdu 2019

La nova edició del congrés sobre innovació tecnològica en l’àmbit educatiu tindrà lloc el 16 i 17 de maig. Hi parlaran sobre com les TIC han de respondre a les necessitats d’aprenentatge amb una vocació de servei a tot l’ecosistema educatiu. El termini per presentar-hi propostes de tallers d'innovació ha estat ampliat fins al 3 de febrer.

 

Trobada Pam a Pam

El mapa de l'economia solidària Pam a Pam vol crear una comunitat digital al seu voltant

Al llarg del primer semestre de 2019, es realitzaran 10 sessions per treballar col·laborativament sobre el codi de Pam a Pam. L'objectiu és ampliar i apoderar una comunitat que faci créixer la plataforma digital del projecte. Conviden totes les persones interessades en la programació i el desenvolupament web a participar-hi.

 
 
 
AGENDA
 
 
Multiplicant donacions gràcies al crowdfunding en 2019
15 de gener, Oxfam Intermón, Barcelona [+info]
Sessió Informativa: Les 10 regles d'or perquè el teu negoci tingui una salut financera de ferro
16 de gener, Aula 73, 7a planta de la seu de l'ICAB, Barcelona [+info]
Com fomentar i atraure el talent digital? Reptes i estratègies
17 de gener, Edifici MediaTIC, Barcelona [+info]
Càpsula formativa: Normativa autònom/a. El mite d'establir-se com a autònom/a, és tan complicat?
18 de gener, Aula 64, 6a planta de la seu de l'ICAB, Barcelona [+info]
Jornada d'innovació TIC en Smart Cities
23 de gener, Auditori Josep Irla, Girona [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC