Avui us presentem W!Lab, el nou espai de fabricació digital de Viladecans (al Baix Llobregat). Fa poc més d'un any que va obrir les seves portes i ja ha tingut el temps suficient per convertir-se en el centre de referència de la cultura maker, la programació i la impressió 3D al municipi.

W!lab és el resultat de la transformació d'un punt TIC "convencional" (amb ordinadors de taula) en un espai de fabricació digital i que, en paraules dels seus responsables, s'adapta millor "a les necessitats dels joves i la ciutadania en general". Es tracta d'un punt de trobada on és fan tant projectes de llarga durada como ara "Construeix la teva impressora 3D", tallers d'iniciació o acompanyament en projectes personals i col·lectius. A les seves instal·lacions tenen un ampli ventall de maquinari enfocat a la formació i la sensibilització, entre el que trobem impressores 3D, fresadores o talladores làser.

En aquesta entrevista, el gerent de la Fundació Ciutat Viladecans, Joan Bassolas, ens explica com ha sigut el procés de transformació. No us perdeu la seva experiència, especialment, si us interessa incorporar la fabricació digital al vostres punt TIC!